Türkçe bilen Macaristan Büyükelçisi’ne en çok sorulan soruya verdiği cevap. Bunu kahve içerek konuşalım

Türkçe bilen Macaristan Büyükelçisi’ne en çok sorulan soruya verdiği cevap. Bunu kahve içerek konuşalım
Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, kendisine sosyal medyadan çok sayıda gelen “Macarlar Türk mü” sorularına esprili bir şekilde yanıt verdi.

Sosyal medyayı etkin şekilde kullanmasıyla dikkat çeken Macaristan Büyükelçisi Viktor Mátis, paylaşımları ile gündem olmaya devam ediyor…

Son 2 saatte yaklaşık 100 kişiye cevap verdiğini belirten Mátis, kendisine sosyal medyadan çok sayıda gelen “Macarlar Türk mü” sorularına esprili bir şekilde yanıt verdi.

EN ÇOK SORULAN SORU "MACARLAR TÜRK MÜ"

Viktor Mátis paylaşımında "Büyükelçi cevap vermiyor" diyenler oldu. Son 2 saatte yaklaşık 100 kişiye cevap verdim, ama inanın ben call center değilim. Elimden geleni yapıyorum, ama vize konularını, Macarlar Türk mü, nasılsınız, bir şey sorabilir miyim diye sormayın lütfen. Kahvede bunları konuşuruz. Ayrıca bana gelen bilgiler, araştırmalar, belgeler, Türk Macar ilişkileri ile ilgili fotoğraflar için otomatik olarak teşekkür ettiğim üzerine anlaşalım. Sizleri seviyorum, söylemek istediğiniz bir şey varsa, yazmaya devam ediniz.” İfadelerini kullandı.

MACARİSTAN TÜRK KONSEYİ''NDE

Macaristan, her sene yapılan Türk Konseyi Devlet Başkanları zirvesine gözlemci üye statüsünde katılıyor.

En son Mart ayı sonunda Kazakistan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Urban''ının da katıldığı konsey çevrimiçi olarak gerçekleşmişti.

İşte o paylaşımlar: