Mansur Yavaş: “31 Mart gecesi kimseyi inciterek kutlama yapmayacağız

Mansur Yavaş:  “31 Mart gecesi kimseyi inciterek kutlama yapmayacağız
HaberTürk canlı yayınına konuşan Mansur Yavaş, 31 Mart gecesi için kendisini destekleyenlere seslendi. Yavaş, “Seçim akşamı, kazandığımızda hiçbir taşkınlık istemiyorum. Bize oy vermeyenleri de incitmeyeceğiz” diye konuştu.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, Haber Türk’te Seçim 2019 programına katıldı.

Herkesi, birleştirici bir yönetim anlayışını benimsediğini ifade eden Yavaş, hakkında ortaya atılan iddialar hakkında sorulan soruya bir kez daha cevap verdi.

Cumhurbaşkanı, bakanlar, başkan adaylarının kendisini yargıladığını, ancak denetimli serbestlikle dışarıda gezen iddia sahibini kimsenin sorgulamadığına vurgu yapan Yavaş, “Benim haklı olduğum bir noktada ben suçlandım. Bana sahte senet veren kişi, sahte senet verdiği için mahkûm oluyor ama olay benim üzerimize yıkılıyor. Ama sahte senetten yargılanan kişinin üzerine kimse gitmiyor.” ifadelerini kullandı.

“ÖYLE BİR ŞEY OLSA ÇARŞAF ÇARŞAF YAYINLARLARDI”

Kendisi hakkında açılmış bir davanın dahi bulunmadığını belirten Yavaş, “Hükümet ellerinde, Adalet Bakanlığı ellerinde… TC kimlik numarasını girdiklerinde her şeyi görürsünüz. Benimkini de girsinler bakalım bir şey var mı? Mahkum ettirdiğim insanın iddiaları ile beni suçlamak çok ayıp. Benim ailem var. Ben kendi aileme bir kez dahi leke sürmedim. Projelerim ile eleştirebilirsiniz. Benim hakkımda açılmış bir dava bile yok. Öyle bir şey olsa çarşaf çarşaf yayınlarlardı” diye konuştu.

“ELİNİZDE İMKÂN OLSA BENİ MAHVEDERDİNİZ”

Hakkındaki iddialar ile ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı hakkında da birçok iddia atıldı. Ben ne Sayın Gökçek ne de Özhaseki ile ilgili bir şeyi söz konusu hale getirmedim” dicyen Yavaş, şunları söyledi: “Bana yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmam. Ben hukukçuyum ve hakkımı arayacağım. Hele bir seçilsin de görelim, diyor. Ne yapacaksınız? Milyonlarca insanın iradesini yok mu sayacaksınız? Siz kimsiniz? Siz önce denetimli serbestlikle, benim hakkımda iftira eden insanı yakalayın. Bunlar inanın Türkiye’nin dünyadaki vizyonunu çok etkiliyor. Doların yükselişine kadar etkiliyor bu açıklamalar. Türkiye’ye zarar veriyorsunuz. Elinizde imkân olsa beni mahvederdiniz.” 

“ÖNCELİKLİ PROJEMİZ, YATAĞA AÇ GİREN İNSAN BIRAKMAMAK ÜZERİNE”

Biz seçimi kazanacağını ama bunu asla zafer olarak görmeyeceklerini söyleyen Yavaş, “Bunu zafer olarak görmeniz için karşınızdakinin düşman olması gerekir. Biz sadece 5 yıllık yetki alacağımızın farkındayız. Çılgın Projeler ortaya koyuluyor. Ama sonra projelerin vatandaşın parasını çarçur eden, ekolojik dengeye zarar veren projeler olduğu ortaya çıkıyor. Ben proje yapacaksam, ortak akılla, üniversitelere ve vatandaşa sorarak yapacağım. Biz seçilirsek sıkı bir tasarrufa gideceğiz. Çakarlı arabaları ortadan kaldıracağız. Ankara’nın parasını hep boşa harcadılar. Hatırlanacağı üzere, Mustafa Tuna geldiğinde hafriyat gelirleri ve billboard gelirleri konuşulmuştu. Yok dendi ama bu gelirlerin olduğu ortaya çıktı. Arkamızda ağamız var, diyorlar ama 17 yıldır ağanız arkada. Ne verdiniz Ankara’ya. Bizim öncelikli projelerimiz, yatağa aç giren insan bırakmamak üzerine. Önceliklerimiz arasında okuyamayan çocuk bırakmamak var. İnsan odaklı bizim tüm projelerimiz.

“ANKAPARK’A NE KADAR PARA GİTTİĞİNİ AÇIKLAYACAĞIM”

Yapımına Melih gökçek zamanında başlanan Ankapark hakkında da açıklamalarda bulunan Yavaş, tesisin açılmasını seçime yönelik bir uygulama olarak değerlendirirken şunları söyledi: “Çinli firma alacaklarına münhasıran burayı işletmek üzere geldi. Ne kadar işletir bilemiyorum. Ama günün birinde bırakırlarsa, biz Ankapark’a karşıyız diye, Ankaralı’nın parasını çarçur edemeyiz. Ama yeri yanlış… Bunu Sayın Özhaseki de söyledi. Ama ben Ankara halkına Ankapark’a ne kadar para gittiğini madde madde açıklayacağım.”

“İMAR RANTI ANKARALILAR ARASINDA PAYLAŞTIRILACAK”

İmar rantı olacaksa, bu rantın sonra tamamen belediye için kullanılacağını ifade eden Yavaş, “Ortaya çıkan rant kente paylaştırılacak. Yoksul vatandaşlarımız için konut yapımında kullanılacak. Bundan sonraki imar rantları da bir aksilik olmazsa belediye kararı ile şeffaf bir şekilde aktarılacak” açıklamasında bulundu.

“BİZE OY VERMEYENLERİ DE İNCİTMEK İSTEMİYORUZ”

Pazar günü, vatandaşların güven içerisinde oy kullanmasını istediğini ifade eden Yavaş, “Ben vatandaşlarımın, güven içerisinde oy kullanmalarını istiyorum. Dedikodu çıkartıp da insanların sandığa gitmesini engellemek isteyenlere kulak asmasınlar. Seçim akşamı, inşallah kazandığımızda hiçbir taşkınlık istemiyorum. Bize oy vermeyenleri de incitmek istemiyoruz. Ama o gün için başka partilerin seçim bürolarının önüne gidip kimsenin rakiplerimizi üzücü hareketlerde bulunmalarını istemiyorum” açıklamasıyla sözlerini noktaladı.