Mansur Yavaş açıkladı Candaş Tolga Işık şaşkınlığını gizleyemedi. Kendi resmin asılmasını genelge ile yasakladı

Mansur Yavaş açıkladı Candaş Tolga Işık şaşkınlığını gizleyemedi. Kendi resmin asılmasını genelge ile yasakladı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Belediye binasının her yerinde Atatürk fotoğraflarının asılı olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, kendi fotoğraflarının asılmasını genelge ile yasakladığını açıkladı. Yavaş'ın bu açıklaması karşısında Işık'ın şaşkınlığı dikkat çekti.

Haber Global ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık''ın sunduğu Az Önce Konuştum programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Mansur Yavaş, Candaş Tolga Işık''ın belediye binasında hiç fotoğrafını görmediğini söylemesi üzerine, "Belediye binasında kendi fotoğrafımın asılmasını yasakladım. Genelge yayınladım bu konuyla alakalı. Atatürk''ün fotoğrafı var her yerde" yanıtını verdi.

"MİNİBÜSE BİNİYORUM"

"Makam araçlarımı sattım. Kendim minibüsle gelip gidiyorum. Sadece havaalanına giderken ve İstanbul''a gelirken Vakıfbank''a ait mercedes ile geldim. Makam araçlarını satarak 70 milyon civarında tasarruf ettik. Geçmiş dönemde sekreterlere bile araç vermişler. Şimdi araç havuzumuz var. İhtiyacı olan oradan kullanıyor.

''BELEDİYE BİNASINDA RESMİM YOK''

Belediye binasında kendi fotoğrafımın asılmasını yasakladım. Genelge yayınladım bu konuyla alakalı. Atatürk''ün fotoğrafı var her yerde. Benim odamda da Atatürk''ün fotorğafı var, Cumhurbaşkanı''nın ve Kemal Kılıçdaroğlu''nun fotoğrafı var. Benim yok. Sosyal medyada Twitter''dan kişisel mesajlarımızın belediye hesaplarından beğenilmesi de yasak. 

''ANKARA''DAKİ 1,5 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİ''

ASKİ suyu yıllarca pahalı sattı diye eleştirirdik. Mustafa Tuna döneminde yüzde 50 indirildi. Ve 5 liraya indi. 2 yıldır tüm maaliyetlerin artmasına rağmen 5 lira olarak devam ediyor. Eskiden olsa 10 lira olacaktı. Ankara halkından 4 kat trilyon para çıkmış olacaktı."