Mansur Yavaş metro projesi için düğmeye bastı

Mansur Yavaş metro projesi için düğmeye bastı
Esenboğa Havalimanı ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı arasında metro projesi vaadinde bulunduğunu anımsatan Yavaş, projeyi hayata geçirmek için gerekli olan bütçeyi sağlamak amacıyla görüşmelerde sona gelindiğini bildirdi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, metro projesini, ihtiyaç sahiplerine uygulanacak yeni gıda dağıtım modelini, bakkallara ve çiftçilere yönelik ekonomik kalkınma planını, ve mobil arıza bildirim sisteminin detaylarını anlattı.

Seçim sürecinde Esenboğa Havalimanı ile 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı arasında metro projesi vaadinde bulunduğunu anımsatan Yavaş, projeyi hayata geçirmek için gerekli olan bütçeyi sağlamak amacıyla uluslararası kredi kuruluşlarıyla görüşmelerde sona gelindiğini bildirdi. 

Kredi kuruluşlarıyla yapılan görüşmelerde uygun teklifi Dünya Bankası'nın verdiğini Japon firmalarla görüşmelerinin halen sürdüğünün bilgisini veren Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Metro projemiz 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’ndan başlayıp Siteler üzerinden Pursaklar, Fuar alanı, Havalimanı ve Çubuk istikametinde olacak. İnşallah bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Çünkü havalimanına yapılacak metro için Avrupa Birliği'nin destekleri var. Onun için de öncelikle orayı ele almak istiyoruz. Burada harcadığımız para alacağımız kredi Ankaralıya mal edileceği için en ucuzunu en uzun sürelisini almaya çalışıyoruz."