Mansur Yavaş: “Millet açlıktan bayılıyor, bunlar plaj derdinde”

Mansur Yavaş: “Millet açlıktan bayılıyor, bunlar plaj derdinde”
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mansur Yavaş, “Neymiş Ankara'ya mavi plaj yapacakmış. Millet açlıktan bayılıyor, bunlar plaj derdinde” dedi.

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan ortak adayı Mansur Yavaş Keçiören'de konuştu. Yavaş, AKP’nin adayı Özhaseki’nin plaj vaadine tepki göstererek, Projesi olana bakıyoruz Kızılırmak Kayseri'nin içinden geçecek demiş, deniz getireceğim demiş yapılan bir şey yok. Ne ekolojiye uygun ne de halkın ihtiyacı. Neymiş Ankara'ya mavi plaj yapacakmış. Millet açlıktan bayılıyor, bunlar plaj derdinde” şeklinde konuştu.

AKP’nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara’ya plaj yaptıracağını belirterek "Bir, iki sene sonra herkes görecek, Mogan Gölü de Eymir de kocaman masmavi bir deniz olacak. O çevrede niye plaj yapmayalım ki? Elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Mansur Yavaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Belli ki bir 5 yıl sizlere hizmet etme şansını bize tanıyacak. Ankara'nın temel sorunları hiç değişmiyor. Ulaşım, trafik, içilebilir su problem. Biz bunları çözeceğiz dediğimizde, siz yapamazsınız bizim arkamızda devlet var derler. 17 yıldır iktidar da aynı, belediye de aynı. Bunca zamandır hiçbir sorun çözülmemiş.

Ankara'da en önemli sorun işsizlik. Ankara'nın ekonomisini nasıl canlandırırız diye projelerimizi anlatmaya başladık. Halkın parasını karşılığı olmayan çılgın projelere yatırmaya alışkın olmayanlar diyorlar ki Yavaş'ın projesi yok.

100 günde 100 proje kitapçığımızda projelerimizi ortaya koyduk. Öncelikli hedefimiz fuar alanımızın tamamlanması, organize sanayilerin ayağa kalkması, mal üretiminin sağlanması.

Kırsal kalkınma için su ve enerji desteği sağlayacağız. Yıllarca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin para döktüğü yurt dışından getirdiği fide, fidan işine son verecğiz. Ankara halkının ekmesini sağlayacağız. Ankara'nın parası Ankaralılara gidecek.

"EN BÜYÜK PROJEMİZ..."

"En büyük projelerimizden biri de şu; Kızılırmak'tan buralara 1 milyon dolar su getirmek için harcandı. Bu suyu Gölbaşı ve Bala arasında bin km²lik alanda sulu tarım yapılmasını sağlayacağız. Hem istihdam sağlanacak, hem de Ankaralı hemşerilerimiz ucuz sebze yiyecek."

"Sosyal yardımlar için kart dağıtıcağız, GİMAT'ta bir esnaf değil çok sayıda esnaf para kazanacak. Ailelerimiz ihtiyaçlarını bu kart ile mahalle esnafından karşılayacak."

"Evet haklılar AVM yok, plaza yok. Projesi olana bakıyoruz Kızılırmak Kayseri'nin içinden geçecek demiş, deniz getireceğim demiş yapılan bir şey yok. Ne ekolojiye uygun ne de halkın ihtiyacı. Neymiş Ankara'ya mavi plaj yapacakmış. Millet açlıktan bayılıyor, bunlar plaj derdinde. Bunlar halkın içinde gezmemekten. Ama anladığım kadarıyla O da hep A Haber izliyor."

"Ankara'yı kaybedeceklerini anlayınca inanılmaz iftiralara başladılar. Hala da devam ediyorlar. Yapacağımız tek şey onları kötülükleri ile birlikte sandığa gömmek."

"Ne yaparlarsa yapsınlar sandıklar patlayacak, Ankara'da yönetim değişecek."

"Sandıklara sahip çıkacağız, 2014'deki gibi acı yaşamayacağız. Bir tek oyun peşine düşeceğiz, bütün Ankaralılar sonuna kadar takip edecek. En ufak bir hileye izin vermeyecek."

"10 gün kaldı, 10 gün sonra bu yönetim değişecek, daha çok çalışarak sandıklara sahip çıkarak Ankara'ya huzur ve bereketi getireceğiz."