Mansur Yavaş'tan o iddialara çok sert cevap

Mansur Yavaş'tan o iddialara çok sert cevap
Hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin “Cumhuriyet tarihinin en çirkin kumpası” diyen Mansur Yavaş, iddiaları ortaya atan kişinin, “Yüzde 80 şizofren olduğunu, belgede sahtecilikten hapis cezası aldığını ve çocuk istismarından yargılandığını” söyledi.

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yavaş, anket sonuçlarında önde çıkması nedeniyle hakkında sürekli karalama kampanyası yapıldığını söyledi.

Yavaş ilk olarak, “Seçimi kazanması durumunda işçi çıkartacak, teröristleri belediyede işe aldıracak” gibi iddiaların ortaya atıldığını ancak bunların çürütüldüğünü ifade etti. Söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlayan ve “Cumhuriyet tarihinin en çirkin kumpası” diyen Yavaş, Türkiye’de şeffaflık ilkesi gereği mal varlığını açıklayan ilk belediye başkan adayı olduğunu, rakibi Özhaseki’ye de “Mal beyanında bulun” çağrısında bulunduğunu hatırlatarak “Bundan sonra hangi kumpaslara başvuracakları malumdur” dedi.

İDDİALARI ORTAYA ATAN ŞAHSIN SABIKASI KABARIK

Yavaş, söz konusu iddiaları ortaya atan şahsın; “Yüzde 80 şizofren raporu bulunduğunu, belgede sahtecilikten hapis cezasına çarptırıldığını, çocuk istismarından da halen yargılandığını” söyledi. Mansur Yavaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“ÖZHASEKİ VE ÇELİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

"Bu sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Şantaj da var dosyada. Eğer icraya verirsen şöyle yaparım gibisinden dosyada belgeler de var. Ayrıca benimle yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kaydetmiş. Bunlardan toplamda 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Ömer Çelik bu şahıs için saygın bir iş adamı diyor ya, bu şahıs kendisi hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul ÖSYM'den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi'nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önünüzdedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu 'saygın' iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor. Aynı zamanda şizofren raporu var.  Hiçbir ilişkim olmadığı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyeceği bir kara leke olarak kazınmıştır. Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır. Dün parti sözcüsü dedi ki inceledik dedi. Avukatım burada, neden incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha fecaat. Mansur Yavaş'ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, beni karalaması acizliktir.

“DUVARLARA ‘YAVAŞ YAVAŞ DEVRİM’ SLOGANLARI YAZDIRDILAR”

“Anketlere yansıyan fark, rakibimiz tarafından olgunlukla karşılanmamıştır. Aday olmamla birlikte asılsız iddialarla seçmen karşısında itibarım zedelenmeye çalışılmıştır. Sanki suçmuş gibi Makedon olduğum söylenerek itibarım azaltılmaya çalışılmıştır. Ardından ‘Taksicileri Kızılay’a sokmayacak’ denildi. Demokratik ve hilesiz bir yarışta sandıktan çıkamayacağını anlayanlar, duvarlara ‘Yavaş Yavaş devrim’ sloganları yazdırdılar. Şikayetçi olduk. Bizim PKK ile ittifak yaptığımız yönünde iftira atmaya çalıştılar. Bunlar çare olmayınca, belediye çalışanlarının işten çıkarılacağı yerine 20 bin PKK’lının işe alınacağı duyuruldu.”

“SİYASİ TARİHİMİZİN EN AHLAKSIZCA YÜRÜTÜLEN KAMPANYASI”

Siyasi tarihimizin en ahlaksızca yürütülen kampanyanın özeti şudur: Bu şahıs resmi evrakta sahtecilik, şantajdan hapis cezası almış bir kişidir. Avukatlığını yaptığım şirketin ödemesini alıp kaçmış, şahsıma bıraktığı seneti icraya verdiğimde, senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Bir suçun mağdurunun suçlu ilan etmek çirkef iddiadır. Rakibim bu şahsı bana karşı maşa yapmaktadır. Yargıtay’ın onayladığı herhangi bir ceza kararı bulunmamaktadır. Şahsın bana verdiği sahte senetle ilgili bir icra inkar kararı vardır.

"SAVCI DEĞİŞTİRİLDİ"

Aday olmasının ardından Adalet Bakanı tarafından dosyasının yeniden Savcılığa gönderildiğini belirten Yavaş sözlerine şöyle devam etti:

"'Kovuşturmaya yer yoktur' diyen Savcı'nın elinden dosyam alındı. Yeni Savcı suçun tipini de değiştirdi. Bir anda "Görevi kötüye kullanmak" adı altında dosya yeniden açıldı."

"ÇOKTAN YARGI ÖNÜNDE OLMASI GEREKEN..."

"Temiz siyasetçiler istiyoruz diyor Ömer Bey. Ama bunu ispat etmesi için mal beyanını kamuoyuyla paylaşması lazım. Hiçbir şekilde kaçmasına ve sahteciler üzerinden gündemi değiştirmesine izin vermeyeceğiz. 'FETÖ'ye yardım ve yataklıktan çoktan yargı önünde olması gereken, PKK'lılara "Gerilla" diyen, şehitlerimiz için "Neden öldükleri belli değil" diyebilen bir kişi için Ankara feda edilemez. Yavuz hırsızın ev sahibine baskın gelmesine izin vermeyeceğiz. Rakibimin çamur siyaseti yapması, hükümlü bir sahteciden medet ummasına cevabı Ankaralı seçmen sandıkta verecek."

İlgili Haberler