Maradona’yı tek başına böyle protesto etti, nedeni ise maç sonrası anlaşıldı

Maradona’yı tek başına böyle protesto etti, nedeni ise maç sonrası anlaşıldı
İspanya 3. Ligi'nde Viajes Interrías FF takımının formasını giyen Paula Dapena, Maradona’ya saygı duruşunda sırtını protokole dönerek yere oturdu. Dapena protestosunun amacını “Bir tecavüzcü, pedofil ve istismarcı için saygı duruşunda bulunmayı reddettim” ifadeleriyle açıklarken ölüm tehditleri aldıklarını da belirtti.

Hürriyette yer alan habere göre, İspanya 3. Ligi'nde Viajes Interrías FF takımının formasını giyen Paula Dapena, Maradona'yı saygı duruşu sırasında yere oturarak protesto etti.

“KADINLAR GÜNÜNDE DURULMADIYSA  İSTİSMARCI İÇİNDE SAYGI DURUŞUNA GEREK YOK”

24 yaşındaki Dapena, dünyanın gündemine oturan protestosunu maç sonrası şu şekilde açıkladı:

"Takım arkadaşlarım bana bakıp güldüler, çünkü saygı duruşunda bulunmayacağımı biliyorlardı. Birkaç gün önce Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde böyle bir şey yapılmadı.

maradona-protesto2.jpg

Eğer kurbanlar için saygı duruşunda durulmadıysa bir istismarcı için de durmaya niyetim yok. Bir tecavüzcü, pedofil ve istismarcı için saygı duruşunda bulunmayı reddettim.

maradona-protesto.jpg

Futbolcu olmak için Maradona'nın sahip olduğunu bildiğimiz muhteşem yeteneklerin ötesinde değerleriniz olması gerekiyor."

"ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUZ" 

Dapena bu protestosunun ardından kendisinin ve takım arkadaşlarının ölüm tehditleri aldığını da açıkladı. 24 yaşındaki futbolcu, "Sosyal medyada ben ve takım arkadaşlarım taciz ediliyoruz. Ayrıca ölüm tehditleri ve 'Ev adresinizi bulup bacaklarınızı kıracağız' şeklinde mesajlar da aldık" ifadelerini kullandı.

maradona-protesto.png

AİLE İÇİ ŞİDDETLE SUÇLANMIŞTI 

Maradona'nın 2014 yılında kız arkadaşıyla tartıştığı ve ona vurduğu izlenimi veren bir video ortaya çıkmış ve efsane oyuncu aile içi şiddet suçlamalarıyla karşılaşmıştı. Suçlamaları reddeden Maradona, "Telefonu aldım ama yemin ederim ki bir kadına hiç vurmadım" demişti.