Mardin'de 2 terörist öldürüldü

Mardin'de 2 terörist öldürüldü
Mardin'in Derik ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında; Mardin Derik kırsalında,  İl Jandarma Komutanlığı JÖH timlerince gerçekleştirilen operasyonda, 2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Mardin'in Derik ilçesine bağlı kırsal Atlı Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonla ilgili Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "27 Eylül 2019 günü Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nca, Derik ilçesi Atlı Mahallesi kırsal alanında bulunan bir eve yapılan operasyon neticesinde 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu evde yapılan arama sonucunda Kalaşnikof tüfeği, tabanca, silahlara ait şarjörler 2 el bombası, 3 av tüfeği radyo ve güneş panelleri ele geçirildi. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmelerini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.