Marketlerde korona virüs önlemi

Marketlerde korona virüs önlemi
Korona virüs salgının Türkiye'de de etkili olmasıyla birlikte alınan önlemler kapsamında marketlere tek seferde girebilecek müşteri sayısına kısıtlama getirilirken, marketlerin açılış kapanış saatlerine de düzenleme getirildi.

Korona virüs önlemleri kapsamında yayınlanan son genelge ile marketlere tek seferde girebilecek vatandaş sayısına kısıtlama getirildi. Marketlerin açılış kapanış saatleri de yeniden düzenlendi.

Genelgeye göre, il ve ilçelerde tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısı, depolar ve idari bürolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacak.

İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacak.

A101 Market çalışma saatleri hafta içi her gün sabah tam 09.00’da başlar ve Kapanış saati olan 21.00’a kadar hizmet vermeye devam eder. A101 alışveriş marketleri sadece cuma günleri cuma namazı nedeni ile kapalı olduğu yerler bulunmaktadır.

Carrefoursa her sabah mesaiye sabah saat 10:00’da başlar ve akşam kapanış saati olan 22:00'a kadar aralıksız hizmet vermeye devam eder.

ŞOK Market çalışma saatleri hafta içi her gün sabah tam 09.00’da başlar ve Kapanış saati olan 21.00’a kadar hizmet vermeye devam eder.

BİM hafta içi her gün saat 09.00’da açılır ve kapanış saati olan 21.00’a kadar hizmet vermeye devam eder. Bim Mağazalarında öğle tatili yoktur sadece Cuma günleri cuma namazı saati kapalıdır.

Türkiye’nin birçok yerinde bulunun Migros, marketleri sabah 09:00'da açılır, gece ise saat 22:00'de kapılarını kapatır. Öğle arası vermeyen Migros’un hafta sonu mesaisi de değişiklik göstermiyor.