Marmara Adası'ndaki yangın yeniden kontrol altında

Marmara Adası'ndaki yangın yeniden kontrol altında
Marmara Adası'nda kontrolden çıkan yangının tekrar kontrol altına alındığı bildirildi. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, canlı yayında yaptığı açıklamada "Yangını tam anlamıyla kontrol altına aldık" dedi.

Balıkesir'in Marmara ilçesi Mestanağa bölgesindeki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında başlayan yangına, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı helikopterlerin de desteği ile müdahale ediliyor. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyürken, alevlerin yerleşim alanlarına ulaştığı öğrenildi. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor.

KONTROL ALTINA ALINAN YANGIN TEKRAR BAŞLADI

Edinilen bilgiye göre, Marmara Adası’nda öğle saatlerinde çamlık alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle tekrar başladı. Yayılan alevler Manastır adı verilen yerleşim yerini tehdit etmeye başladı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerini boşaltıldığı öğrenildi. Yangına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, orman bölge müdürlüğüne bağlı personel ve çok sayıda helikopter müdahale ediyor. Rüzgarın etkili olduğu alanda yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

4 HELİKOPTER YANGINA MÜDAHALE ETTİ

Marmara Adası'ndaki yangınla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise şu açıklamalarda bulundu:

"Oradaki yangın, herkesi çaresiz bırakan bir yangına dönüştü. Çünkü ilk başta saat 15.00 gibi müdahale edildi. İtfaiye erlerimiz müdalale etmeye devam ediyor. 4 tane helikopter daha gönderildi, geliyorlar. Fakat rüzgarın tesiriyle bazen insanların, bazen ovanın üstüne bazen de denizin üstüne geliyor ve insanların hayatını etkiliyor. En son jandarma binamıza kadar yangınlar ulaşılmıştı. İnşallah kötü bir sonuç almadan tam kontrol altına alınır."

Adada 25 bin civarında insanın bulunduğunu söyleyen Yılmaz, "Küçük bir ada sürekli rüzgar yer değiştiriyor. Tahliye hazırlıkları tamamlandı, hazırlıklar yapılıyor, gemiler var. Yangından ziyade var olan duman adanın üstünü kapladığı için insanların nefes almasını zaman zaman engelliyor ve bundan dolayı insanlarda panik havası var." ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 90'I KONTROL ALTINA ALINDI"

Saat 23.00 sularında CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada "Yangını tam anlamıyla kontrol altına aldık. Çok şükür can kaybımız yok, yüzlerce hayvanımız telef oldu, 3 tane evimiz yandı" ifadelerini kullandı.