Maserati ilk elektrikli SUV’sinden fotoğraflar yayınladı. İşte o otomobil

Maserati ilk elektrikli SUV’sinden fotoğraflar yayınladı. İşte o otomobil
Maserati Grecale Folgore modeli Maserati’nin ilk tamamen elektrikli arabasıdır. Bu elektrikli SUV özellikleriyle görenleri şaşırtıyor.

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre; Maserati, tamamen elektrikli araç skalasının ilk modelini ortaya çıkardı. Grecale Folgore adındaki yeni SUV, Maserati’nin ilk tamamen elektrikli arabası oldu. Grecale Folgore, benzinli versiyonların piyasaya sürülmesinden kısa süre sonra pazara sunulacak yeni Levante SUV’nin elektrikli alt modeli.

Maserati Grecale Folgore, çağdaş mimariden ve özellikle İspanya’daki Guggenheim Müzesi’nin cephesinden ilham alan özel copper (bakır) rengi haricinde serinin diğer versiyonlarıyla nispeten aynı tasarıma yer veriyor. Tamamı İtalya’da üretilen kompakt SUV, 400 voltluk mimari kullanıyor ve 105 kWh’lik bir bataryaya sahip.

Maserati Grecale Folgore özellikleri ile şaşırtıyor

Maserati, kendi pazarının ana rakibi olan Porsche’yi yakalamak için elektrik yatırımlarını artırıyor. İtalyan üretici Maserati markasının ilk elektrikli SUV’si Grecale Folgore duyuruldu. Boyutuyla BMW iX3 ve Mercedes EQC gibi modellere alternatif olan yeni araç, Grecale’in yanmalı motorlu versiyonlarıyla neredeyse aynı tasarıma sahip.

Kabin içi teknoloji konusunda bazı iyileştirmeler bulunuyor. Grecale Folgore ve Levante SUV’nin diğer modelleri, dijital bir gösterge paneli (marka için bir ilk), 12,3 inçlik ana ekran ve ekstra kontroller için 8,8 inçlik alt ekrana yer veriyor. Yolcuların da bağımsız bir dokunmatik ekranı olacak.

İtalya’da üretilecek olan Grecale Folgore, 400 Volt 105 kWh’lik bir pil ile donatıldı (karşılaştırma olarak Porsche 800 V bataryaya sahip). Maserati’nin yeni elektrikli SUV’si ayrıca 540bhp ve 800 Nm’lik etkileyici tork gücüne yer veriyor. Ancak performans rakamları ve daha da önemlisi, maksimum menzil onaylanmadı. Şarj teknolojisi de şimdilik gizli tutuldu.

Maserati, Grecale Folgore hakkında daha fazla ayrıntıyı 2023 lansmanına yakın bir zamanda sunacağını söyledi.

İlgili Haberler