Maskede bu hayati detaya dikkat. Yüzde 95 azaltıyor

Maskede bu hayati detaya dikkat. Yüzde 95 azaltıyor
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) kumaş maskelerin altına takılan cerrahi maskelerin koronaya karşı korumayı yüzde 95’e kadar artırabileceğini ortaya koydu. Bununla birlikte ilk kez salgının Kuzey Amerika’yı sert bir şekilde vurduğu Nisan 2020'de halkın kumaş maske giymesini önerdi.

NTV’de yer alan habere göre, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) kumaş maskelerin altına takılan cerrahi maskelerin koronaya karşı korumayı büyük bir ölçüde artırdığını buldu.

Yapılan çalışmada, iki kişi arasındaki damlacıkların yayılımı simüle edildi. Her iki tarafın da çift maske takması durumda virüsü iletiminin yüzde 95 civarında azaldığı görüldü.

Araştırmacılar, "Çift maske kullanımı, fiziksel mesafe, kalabalıklardan ve yetersiz havalandırılan iç mekânlardan kaçınma ve iyi el hijyeni gibi diğer koruyucu önlemlerle birleştirildiğinde virüsün yayılımını durdurmak için oldukça etkili bir araçtır” denildi.

BİNLERCE İNSANIN HAYATI KURTULABİLİR

Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü tarafından yapılan araştırma, aynı zamanda insanların yüzde 95'inin halka açık yerlerde maske takmasının, 1 Haziran'a kadar ülkede 116 binden fazla kişinin hayatının kurtulabileceğini ortaya koydu.