Masterchef Deniz mahsüllü pizza nasıl yapılır?

Masterchef Deniz mahsüllü pizza nasıl yapılır?
Deniz mahsüllü pizza nasıl yapılır? MasterChef Türkiye’de son dokunulmazlık oyunu konsepti “Pizza Düellosu” oldu.şte 31 Ekim 2020 MasterChef 2020 Deniz mahsüllü pizza tarifi, yapılışı için gerekli malzemeler ve püf noktası…

TV8'in ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef Türkiye’de bu akşam dokunulmazlık oyunu Pizza Düellosu şeklinde yapıldı. Deniz mahsüllü pizza tarifi ile siz de evinizde deneyebilirsiniz. Peki, Deniz mahsüllü pizza nasıl yapılır? Deniz mahsüllü pizza (Frutti Di Mare) yapılışı, tarifi ve gerekli malzemeler…

DENİZ MAHSÜLLÜ PİZZA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet lavaş

2 adet domates

2 g şeker

1 g karabiber

3 g tuz

1 diş sarımsak

10 g zeytinyağ

210 g Kaşar Peyniri

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

40 g mısır

20 g file zeytin

1/2 paket Karides

200 g Kalamar

DENİZ MAHSÜLLÜ NASIL YAPILIR?

Öncelikle domatesleri soyup blender ile püre haline getirin veya rendeleyin.

Orta ateşte yanan ocağın üzerinde bulunan sos tavasına zeytinyağı, salçayı, domates püresini ve lezzetlendiricileri ilave edip 15 dakika pişirin sonra sosunuz hazır.

Karides ve kalamarları tavada tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika soteleyin.

Biberleri küp küp doğrayın ve malzemeleri lavaşın üzerine sırasıyla sos, peynir, sebzeler ve deniz mahsüllerini şeklinde yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8-10 dakika pişirin ve servis edin.

KAYNAK: ACUNN.COM