MasterChef Ekşili Çorba nasıl yapılır? Ekşili çorba nasıl yapılır? Ekşili çorba malzemeleri

MasterChef Ekşili Çorba nasıl yapılır? Ekşili çorba nasıl yapılır? Ekşili çorba malzemeleri
TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef programında günün menüsünde Ekşili Çorba yer aldı. Ekşili çorbanın nasıl yapıldığı ise yarışmanın sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, MasterChef 2020’de bu akşam ekrana gelen Ekşili Çorba nasıl yapılır? Ekşili Çorba malzemeleri nelerdir? Haberimizde…

MasterChef’te yayınlanan Ekşili Çorba Kahramanmaraş’ın güzel bir çorbasıdır. Peki, MasterChef Ekşili Çorba nasıl yapılır? ? Ekşili Çorba malzemeleri nelerdir? Haberimizde…

MASTERCHEF EKŞİLİ ÇORBA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

Yarım su bardağından biraz fazla yarma ( dövme )

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 bağ pazı ( pancar )

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı sumak ekşisi ( limonda kullanılabilir )

Tuz

Pul biber

Nane

Tereyağı veya sıvı yağ

MASTERCHEF EKŞİLİ ÇORBA NASIL YAPILIR?

Nefis Yemek Tarifleri’ndeki tarifte, öncelikle mercimek ve yarma güzelce yıkanarak üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz eklenerek ocağa alınır. Ben haşlanmış nohut kullandığım için nohutu daha sonra ekliyorum ama siz haşlanmış nohut kullanmayacaksanız nohutu bir bardaktan biraz daha az olacak şekilde bu aşamada ekleyip birlikte pişirmeliyiz.

Çorbamızı ara sıra karıştırarak gerektiğinde su ilave etmeliyiz. Diğer tarafta pazılarımızı yıkayıp ince ince doğrayalım.

Mercimek ve yarma yumuşadığında nohutu eleyip biraz daha pişirdikten sonra pazıyı ekliyoruz, pazılarda pişince çorbanın kıvamını ayarlayıp ekşisi ve sarımsağı ekliyoruz 5 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alıyoruz, üzerine yağ, pul biber ve nane ile hazırlanan sosu dökerek servis tabağına alıyoruz.