MasterChef imambayıldı nasıl yapılır? MasterChef imambayıldı tarifi, malzemeleri neler?

MasterChef imambayıldı nasıl yapılır? MasterChef imambayıldı tarifi, malzemeleri neler?
TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’in bu akşamki bölümünde imambayıldı yapılacak. İmambayıldı yemeğinin yapılacak olmasının ardından tarifi ve yapılışı merak konusu oldu. İşte imambayıldı tarifi ve malzemeleri merak edildi. Detaylar haberimizde…

TV 8 ekranlarında yayınlanan reyting rekortmeni program MasterChef Türkiye'de 'Günün Menüsü'nde imambayıldı yer alıyor. MasterChef 2020'de imambayıldı yapılacak olmasının ardından, "İmambayıldı nasıl yapılır?" Sorusu merak konusu oldu.

Bu akşam MasterChef'te yapılacak olması nedeniyle imambayıldı tarifi araştırılıyor. Peki imam bayıldı nasıl yapılır? İşte imambayıldı tarifi ve malzemeleri...
 

İMAMBAYILDI MALZEMELERİ

5 adet orta boy patlıcan

Sıvıyağ

3 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

3 adet büyük boy domates

4 adet sivri biber

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Maydanoz
 

İMAMBAYILDI YAPILIŞI

Patlıcanların saplarını keserek yıkayın ve kurulayın.

Tavada zeytinyağını kızdırın.

Patlıcanları dizin.

Ağzını kapaklı kapatın.

Kısık ateşte patlıcanların her yerini hafif kızartın.

Kızaran patlıcanları havlu kâğıt serili bir tabağa alın.

Kabuklarını soyun.

Daha sonra fırın tepsisine dizin.

Ortalarını bir bıçakla çizin.

İç malzemesi için tavaya aldığınız zeytinyağı ile soğanları ve sarımsakları soteleyin.

Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri ve kıyılmış biberleri katın.

Domates suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin.

Toz şeker ve tuzunu katın.

Hazırladığınız iç harcı patlıcanların ortasına yerleştirin.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

İsteğe bağlı üzerini maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.

İMAMBAYILDI PÜF NOKTALARI

Patlıcanları soyduktan sonra yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek acısının gitmesini sağlamalısınız. İmambayıldı ile karnıyarık genel olarak aynı zannedilir.

İmambayıldı ile karnıyarığı birbirinden ayıran en önemli çizgi karnıyarığın kıyma ya da et ile imambayıldının ise soğan, sarımsak gibi sebzeler ile yapılıyor olmasıdır.

KAYNAK: NEFİS YEMEK TARİFLERİ