İngiltere'den Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'e flaş yaptırım! Maviler tehlikeye girdi

İngiltere'den Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'e flaş yaptırım! Maviler tehlikeye girdi
İngiltere hükümeti, aralarında Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in de olduğu 7 Rus iş insanının mal varlıklarını dondurdu. Böylelikler Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin satışı askıya alındı.

Premier Lig ekiplerinden Chelsea''nin Rus milyarder sahibi Roman Abramovich''e uygulanan karar şok etkisi yarattı. Abramovich''in İngiltere''deki tüm mal varlığı donduruldu ve seyahat etmesi yasaklandı.

İngiltere hükümetinden yapılan açıklamada, "Abramovich, çelik şirketi Evraz, Norilsk Nickel''de hisse sahibi ve Chelsea FC''nin sahibi. Rus petrol şirketi Sibneft''in yüzde 73 hissesini 2005 yılında devlete ait gaz devi Gazprom''a 9,87 milyar sterline sattı. Net değeri tahmini olarak 9,4 milyar sterlin. 1990''larda Putin yönetiminde öne çıkan birkaç oligarktan biri." bilgisi verildi.

Chelsea''nin futbolcu transferi ve bilet satışı da dahil tüm finansal faaliyetlerinin de önüne geçilmiş olundu. Bu yaptırım sonrası Chelsea''nin satışını da çıkmaza girdi.

Açıklamada, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Putin''in Ukrayna''ya yönelik vahşi saldırısını destekleyenler için güvenli liman olamaz. Bugünkü yaptırımlar, Birleşik Krallık''ın Ukrayna halkına verdiği sarsılmaz desteğin son adımıdır. Sivillerin öldürülmesine, hastanelerin yıkılmasına ve egemen müttefiklerin yasadışı işgaline olanak sağlayanların peşine düşerken acımasız olacağız." ifadelerini kullandı.

CHELSEA NASIL ETKİLENECEK?

Bu karar Chelsea''yi de etkileyecek. Maviler, sezonun kalan maçlarında bilet satışı yapılamayacak ve sadece kombine bileti olanlar stada girebilecek. Kulübün resmi ürünlerini satan mağazalar da bir sonraki karara kadar kapalı duracak.

Ayrıca, Abramovich’in Chelsea ile ilgili herhangi bir işlem yapamayacağı belirtilirken; İngiliz ekibinin kontratı biten oyuncularla yeni sözleşme imzalayamayacağı, herhangi bir oyuncusunun satışını gerçekleştiremeyeceği ve yeni transfer yapamayacağı öğrenildi.

ROMAN ABRAMOVICH DÖNEMİ

Abramovich, Rusya''nın Ukrayna''ya askeri müdahalesi nedeniyle kulübün yönetimini Chelsea Vakfı''nın mütevelli heyetine devretmişti. Rus milyarder Abramovich, 2003''te İngiliz iş insanı Ken Bates''e 140 milyon sterlin ödeyerek Chelsea''nin sahibi olmuştu.

Chelsea, Abramovich döneminde yapılan yüksek bedelli transferlerin ardından 2005''te Premier Lig''de zafere ulaşarak 50 yıllık şampiyonluk özlemine son vermişti. "Maviler", Abramovich döneminde beşer kez Premier Lig ve Federasyon Kupası ile ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadı.

İlgili Haberler