Meclis’te asgari ücret gerilimi. İYİ Parti’den Erdoğan'a sert tepki. Bir anda tansiyon yükseldi

Meclis’te asgari ücret gerilimi. İYİ Parti’den Erdoğan'a sert tepki. Bir anda tansiyon yükseldi
Meclis'te asgari ücret gerilimi yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı 'zam olmayacak' açıklaması üzerinden İYİ Partili Erhan Usta'dan sert eleştiriler gelmesi üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi...

Meclis Genel Kurulu''nda bugün asgari ücret konusu gündeme damgasını vurdu.

 CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu''nun asgari ücretlilerin durumunun ele alınacağını söylediğini hatırlatarak, “Bugün Erdoğan bunun doğru olmadığını söylüyor. 3-4 ay önce ‘Emeklilikte yaşa takılanlar sorununu çözeriz’ dedi. İnsanlar hayat pahalılığıyla idare ediyor, neden insanların aklıyla dalga geçiyorsunuz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, “Cumhurbaşkanımız bunun yıl ortasında değerlendirileceğini söylemişti. Ben de tekrarladım” cevabını verdi.

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın olağanüstü bir gelişme olduğu takdirde gerekenin yapılacağını aktardığını belirterek, “Aralık ayında bu görüşmeler yapılıyor. Bu noktada gerekli değerlendirmenin yapılacağını söylüyor Cumhurbaşkanı. Aynı şeyi söylüyoruz ama siz yanlış anlıyorsunuz” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ''DEN ERDOĞAN''A TEPKİ: "ÇARK EDİYORSUNUZ”

Bu konuşmalar üzerine söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta asgari ücrete şu anda zam düşünülmediğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan''a sert tepki gösterdi.

İYİ Partili Erhan Usta şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı söylediğinden vazgeçti, ben de onu takip ediyorum diyor. Değerlendireceğiz diyorsunuz. Bu ne demek. İnsanları ümitlendiriyorsunuz. Açlık sınırı altında 50 milyon insan var. İnsanları ümitlendiriyorsunuz, Cumhurbaşkanı çark ediyor. Siz de çark ediyorsunuz. Arkasında durun.”

"HİÇ OLMAZSA SÖZÜNÜZÜN ARKASINDA DURUN"

“Sayın Akbaşoğlu şunu söylüyor Sayın Başkanım, diyor ki: ‘Ben vazgeçmedim, Cumhurbaşkanı söylediğinden vazgeçti, ben de onu takip ediyorum’ diyor…Ya ‘Değerlendireceğiz’ diyorsunuz yani ‘Değerlendireceğiz’ demek, bu ümidi insanlara vereceksiniz. Bakın, bugün memlekette insanlar 313 bin lira alan Bakan Yardımcısının durumunda değil Sayın Akbaşoğlu. Açlık sınırının altında bu memlekette 50 milyon insan var, öyle 10 milyon, 20 milyon filan değil. Şimdi, insanlar bir şey bekliyor: Hükûmetin en tepesindeki insan, ondan sonra siz onların vekilleri olarak veya işte temsilcileri olarak bir şeyler söylüyorsunuz, insanları ümitlendiriyorsunuz. Şimdi, Cumhurbaşkanı çark ediyor, arkasından siz de çark ediyorsunuz, hiç olmazsa sözünüzün arkasında durun.”

Usta’nın sözleri üzerine AKP İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, “Cumhurbaşkanı çark etmez ya, bu nasıl bir kelimedir. Cumhurbaşkanı çark eder mi? Bu nasıl bir Türkçe ya” savunması yaptı.

Usta ise "’Ben istiyorum ama Cumhurbaşkanı vazgeçti’ deyin. Bugünkü beyanatınız şudur: ‘Ben vazgeçmedim, Cumhurbaşkanı sözünden vazgeçti, ben de onu takip ediyorum’ diyor Sayın Akbaşoğlu” karşılığını verdi.

İlgili Haberler