Meclis’te Kürt İlleri tartışması İYİ Partili Ayhan Erel isyan etti ortalık karıştı

Meclis’te Kürt İlleri tartışması İYİ Partili Ayhan Erel isyan etti ortalık karıştı
Meclis’te HDP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki’nin “Kürt İlleri” ifadesini kullanması tartışmaya neden oldu. İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel Tiryaki’ye tepki gösterdi. AKP’li Mehmet Muş ve MHP’li Levent Bülbül’de tartışmaya dahil oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda “Kürt İlleri” tartışması yaşandı. HDP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Ruştu Tiryaki Meclis konuşmasında “Kürt illerinde yoksulluk ve işsizlik çok daha üst seviyelerde” ifadelerini kullandı.

Tiryaki’nin sözlerine İYİ Parti, MHP ve AKP sıralarından tepkiler yükseldi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, "HDP’li milletvekilinin “Kürt illeri” kavramını kabul etmek mümkün değil, Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bir coğrafya denilebilir. Biz Allah’ı bir, kitabı bir, Kur’an’ı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı bayrak için mücadele eden insanların yaşadıkları coğrafya üzerinden bölmeye kalkışmak bu vatana yapılacak en büyük ihanettir." ifadelerini kullandı.

Erel sözlerine şöyle devam etti:

"Ben Ayhan Erel olarak sadece Aksaray milletvekili değilim, Muş’un da vekiliyim, Batman’ın da vekiliyim, Diyarbakır’ın da vekiliyim, Edirne’nin de vekiliyim dolayısıyla Türkiye'nin vekiliyim. Bu söylemlerle hiçbir yere varmak mümkün değil. O yörede yaşayan insanlarımızın hiçbiri ben Kürt ilindenim dediğini duymadım. Lütfen bu söylemlere itibar etmeyelim."