Meclis'te yaşandı! 11 yaşında ölen çocuk ve yükselen kahkahalar!

Meclis'te yaşandı! 11 yaşında ölen çocuk ve yükselen kahkahalar!
İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, 11 yaşında hayatını kaybeden SMA hastası Arda’nın hikayesini anlatırken, AKP’li vekillerinin kahkaha atmasına sert tepki gösterdi. Cesur, AKP sıralarına dönerek “Bu yüce milletimize hakarettir” dedi.

Meclis’te, ALS ve SMA ve kesin tedavisi bilinmeyen hastalıklarla ilgili araştırma komisyonu kurulmasına önerisi görüşülürken yaşananlar ortamın gerilmesine neden oldu. İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, kürsüde, SMA hastasıyken 11 yaşında hayatını yitiren Arda’nın resmini gösterip hikayesini anlatırken, AKP’li vekillerin oturduğu sıralardan gelen kahkaha sesine çok sinirlendi. Cesur, kahkaha seslerine yönelik olarak, “Ben burada, bu kadar acı bir olayı konuşurken, iktidar partisi koltuklarından kahkahalar atılmasını son derece esefle kınıyorum. Bu evladın annesine, ailesine, yüce milletimize, hepimize hakarettir. Hepinizi saygıya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“YAZIKLAR OLSUN”

Duruma sinirlenen bir başka İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan da “Bir çocuğun ölümünden bahsediliyor burada ve orada gülüyorsunuz. Yazıklar olsun. Gerçekten yazıklar olsun” sözleriyle AKP sıralarında kahkaha atanlara tepki gösterdi.