Meclis'teki veda yemeğine İYİ Parti'den tepki!

Meclis'teki veda yemeğine İYİ Parti'den tepki!
TBMM Başkanlığı görevini bırakması an meselesi olan Binali Yıldırım’ın Meclis’te vereceği veda yemeği tepkilere neden oldu. İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ söz konusu yemeğe katılmayacaklarını açıkladı.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmesi bekleniyor. Yıldırım’ın, saat 20.00'de TBMM Tören Salonu'nda, geçmiş dönem TBMM başkanları ve 27. Dönem milletvekillerine veda yemeği vereceği açıklandı. Ancak, İYİ Parti’li vekiller bu yemeğe katılmayacaklarını açıkladılar.

“DEVLET KESESİNDEN VERİLEN YEMEĞE KATILMAYACAĞIM”

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, söz konusu yemek için, “TBMM Başkanı Tarafsızlığını yitirmiştir. Devlet kesesinden veda yemeği vermesi ahlaki değildir. Saygınlığını yitirmiş bir kişinin İstanbul Belediye Başkanlığı adaylığı öncesi, bu davetine Milletin bir Milletvekili olarak katılmayı ahlaki bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

yokus.jpg

“YILDIRIM, TBMM TARİHİNE KARA LEKE OLARAK GEÇECEK”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da Binali Yıldırım’ın vereceği yemeğe katılmayacak isimlerden. Özdağ, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ben de (yemeğe) katılmayacağım. Anayasayı çiğneyen Yıldırım, TBMM tarihine kara leke olarak geçecek” mesajını paylaştı.

ozdag-032.jpg