FOX TV'nin 'Maske Kimsin Sen' programı yayından kaldırıldı

FOX TV'nin 'Maske Kimsin Sen' programı yayından kaldırıldı
FOX TV ekranlarında izleyici ile buluşan ve büyük ilgi gören "Maske Kimsin Sen" yarışması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelgenin ardından yayından kaldırıldı. 

FOX TV''de ekranlara gelen ve ''satanizm'' ve ''paganizm'' propagandası yaptığı iddiasıyla hedef haline gelen Maske Kimsin Sen adlı yarışma programı yayından kaldırıldı.

TOTAL, AB Grubu ve 20+ABC1 kategorilerinde ilk 10''da kendisine yer bulamayan yarışma programı eleştirilerin ardından haftada iki gün ekranlara gelmeye başlamıştı.

Juri üyeliğini Eda Ece, Murat Dalkılıç, Melis Sezen, Doğu Demirkol gibi isimlerin yaptığı yarışmanın, maske takmış ünlü isimlerin sahnedeki performansından kim olduklarını tahmin etmek üzerine kurulu bir formatı vardı.

67 ÜLKEDE YAYINLANAN PROKRAM RTÜK''Ü HAREKETE GEÇİRDİ

“Masked Singer” olarak  Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Azerbaycan, Bulgaristan, Kamboçya, Brazilya, Şili, Çin, Danımarka, Kolombiya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Endonezya, İsrail, Japonya, Malezya, Litvanya, Meksika, Panama, Filipinler, Romanya, Portekiz, Peru, Rusya, İsveç, İsviçre, Tayland, Birleşik Krallık, Ukrayna, ABD ve Vietnam gibi 67 ülkede yayınlanan program için  Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) harekete geçmişti.

"TÜRK TOPLUMUNUN TEMEL DEĞERLERİNE AYKIRI UNSURLAR"

Geçen günlerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın imzasıyla yayımlanan genelgede, Türk toplumunun temel değerlerine aykırı unsurlar taşıdığı gözlenen ve son günlerde özellikle yabancı içeriklerin uyarlaması şeklinde ekranlara gelen televizyon programlarına karşı adım atılacağı belirtildi. Bu kararın Maske Kimsin Sen''e yönelik olduğu iddia edilmişti.

İlgili Haberler