Mehmet Akif’in ailesinden istifa kararı

Mehmet Akif’in ailesinden istifa kararı
Burdur’daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi danışma kurulu üyeliğinde bulunan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ailesi görevden istifa ettiklerini duyurdu.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ailesi, Burdur’daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi danışma kurulu üyeliğinden istifa etti. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon, danışma kurulunun iki yılda sadece bir defa toplandığını söyleyerek, "Faydalı olamadığımız bir görevde şeklen bulunmayı uygun bulmadığımız için üniversite danışma kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Odatv'nin haberine göre, istifa kararında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne yapılan kütüphaneye Mehmet Akif Ersoy’un adı verilecekken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın 15 Temmuz'da şehit olan ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın adının verilmesinin de etkili olduğu iddia edildi.

Daha önce de Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Evi'nde yer alan Akif'e ait eşyalar Valilik tarafından çıkarılmıştı. İstiklal Şairimiz Akif'in bu eşyaları Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne taşınmıştı.

Selma Ersoy Argon'un Sebilürreşad Dergisi'nde yayımlanan açıklaması şöyle:

"Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversite’mizin iki yıl önce davet ederek teklifte bulunduğu Üniversite danışma kurulu üyeliği görevimizden gördüğümüz lüzum üzerine istifa ettiğimizi kamuoyuna ilan ederiz.

Rektör Sayın Prof. Dr. Adem KORKMAZ'ın yönetiminde iki yılda sadece bir defa gerçekleşmiş olan danışma kurulu toplantılarının muayyen vakitlerde toplanması karara bağlandığı halde maalesef üçüncü yıla girerken sadece bir defa gerçekleştirilmiş olmasının tarafımızca kurulla ilgili “şekli” bir durumun oluşturulduğu kanaatine varılmıştır. Sözlü olarak defaatle konuşmamıza rağmen bu toplantıların bir daha gerçekleşmemesi bizleri, kurulda bulunan diğer değerli isimler gibi üzmüştür. Faydalı olamadığımız bir görevde şeklen bulunmayı uygun bulmadığımız için üniversite danışma kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz.

Mehmet Akif Ersoy’un Ailesi Adına Selma Ersoy Argon"

İlgili Haberler