Mehmet Barlas'tan fıkra gibi yazı: FETÖ hükümlüsü için CHP'ye akıl almaz suçlama!

Mehmet Barlas'tan fıkra gibi yazı: FETÖ hükümlüsü için CHP'ye akıl almaz suçlama!
İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde tutuklu gazetecilerin durumunun kendisini mutsuz ettiğini ifade etti. Barlas, FETÖ'nün TSK'ya kurduğu kumpasların medya ayağında yer alan Ahmet Altan'ın tutuklu bulunması ile ilgili ise CHP'yi hedef aldı.

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde ilginç bir yazı kaleme aldı. Barlas, zaman zaman FETÖ ithamında bulunmasına rağmen CHP’yi, FETÖ hükümlüsü Ahmet Altan’ın salıverilmesine çalışmamakla suçladı.

Geçmişte son nefesine kadar Turgut Özal’ı desteklediği gibi bugün de aynı şekilde Tayyip Erdoğan’ı desteklediğinin altını çizen Barlas, “Tutuklu gazetecilerin durumunun ise kendisini çok mutsuz ettiğini” bildirdi.

Geçtiğimiz aylarda, “Sanırım coğrafyanın bize yazgı olarak sunduğu düşünce suçundan ötürü tutuklulukları, cezaevlerini falan bir noktada geride bırakmamızın zamanı geldi, geçiyor... Kendisi de bir şiir okudu diye cezaevine gönderilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonunda bu reformu mutlaka yapacaktır” diyerek Ahmet Altan’a af isteyen Barlas, konuyu bir kere daha gündeme getirdi ve CHP’nin Berberoğlu için öne sürdüğü formülün Altan için işletilmesini talep etti.

Mehmet Barlas’ın yazısının tamamı şöyle:

“Korona virüs salgını dolayısıyla 90 gün ertelenen CHP TBMM grup toplantısı nihayet yapılmış. Ancak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından anlıyoruz ki, bu 90 günde CHP'nin beyin takımında hiçbir değişiklik olmamış. Bilinen klişeleri tekrar ederken, muhalif olmanın felsefesine ilişkin vurgulamaları seslendirememiş.

Açık destek

Örneğin ben çok açık biçimde ve yıllardır Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekliyorum. Daha önce de son nefesini verene kadar Turgut Özal'ı desteklemiştim. Çünkü bu isimlerin ülkenin ve halkın yararına işler yaptıklarına inanıyorum. Ancak verdiğim desteğe karşı benim de eleştirdiğim icraatları vardır bu isimlerin. Bir gazeteci olarak muhalefetin bu konulara ilişkin eleştirilerini duyunca, demokrasinin varlığından ötürü nefes alırım ve mutlu olurum.

Tutuklu gazeteciler

Örneğin tutuklu gazeteciler ve düşünce suçlularının varlığı beni çok mutsuz ediyor. Ülkemin bu nedenle yurt dışında ağır eleştirilere konu olduğunu da görüyorum. Mesela CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği düşürülüp tutuklanınca çok üzülmüştüm. Bereket aynı gün salgın gerekçe edilerek Berberoğlu tahliye edildi.

Bir formül

Kılıçdaroğlu "Aynı formül neden Ahmet Altan veya Osman Kavala için de kullanılmıyor" diye sorabilirdi grup toplantısında... "Sosyete damat" benzeri saçma sapan tekerlemelerle vaktini ziyan edeceğine, özgürlüklerin önemini vurgulayabilirdi. Ve mesela "65 yaşını geçenlerin akşam 20.00'de zorla evlerine dönmelerinin gerekçesi nedir" diye sorabilirdi. Hatta espri yapıp "Ben 72 yaşındayım ve akşam eve dönmesem de kimseye zararım olmuyor" diyebilirdi.

Bana göre CHP söylediğim nedenlerle içinde bulunduğu kısır döngüden çıkamıyor. Yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı da ziyan ediyor.”

İlgili Haberler