Mehmet Cengiz açtı ağzını yumdu gözünü. Gözleri dolu dolu Odatv’ye konuştu

Mehmet Cengiz açtı ağzını yumdu gözünü. Gözleri dolu dolu Odatv’ye konuştu
Gazeteci Serpil Yılmaz’ın kendisiyle ilgili iddialarına yanıt veren Mehmet Cengiz, “Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim." dedi.

Günümüzde inşaatın yanı sıra madencilik, enerji, turizm, makine, havacılık ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren ve yaklaşık 30 bin çalışanı bulunan Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz Oda TV’ye açıklamalarda bulundu.

AKP hükümetinin görev yaptığı yıllar içerisinde birçok kamu ihalesini alıp zenginliğine zenginlik katan Mehmet Cengiz’e Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz''ın iddiası olan İngiltere''de satın aldığı gayrimenkulü soruldu.

"YORULDUM BIKTIM DEDİKODULARDAN"

Mehmet Cengiz bu iddia karşısında "Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim" derken şunları söyledi:

"YÜREĞİMİ YAKIYORLAR"

80 ülkeye ihracat yapıyoruz.

485 milyon dolara otel satıp bu madenlere yatırdım, biriniz yazdı mı?

Yüreğimi yakıyorlar.

Bugüne kadar beş milyon metreden fazla sondaj yaptık biz.

Sadece yurdumuz değil; Azerbaycan, Bulgaristan, Kırgızistan, Irak, Hırvatistan, Özbekistan, Romanya, Rusya, Kırgızistan gibi ülkelerdeyiz biz, alt yapı, enerji ve madencilik projeleri yapıyoruz.

Avrupa''nın göbeğinde otoyolları yaptık kim yazdı?

Her gittiğim ülkede devlet başkanı gibi karşılıyor, protokol uyguluyor o ülkeyi yönetenler.

Kahrediyorum. İngiltere''de evmiş şuymuş buymuş.

İngiltere''de kobalt üreten şirket satın aldık, niye tek gazeteci yazmıyor?

İngiltere''de hangi büyük ihalelere girdik niye yazmıyorlar?

Neymiş koltuğun fiyatı şuymuş.

Türk iş adamlarının dünyayla rekabet ettiğini anlamayan kafalar bunlar?

Londra’da bir Türk işadamının şirketi olması bunlara niye batıyor?

SERPİL YILMAZ NE YAZMIŞTI
Sözcü Yazarı Serpil Yılmaz, 13 Mart''ta "Cengiz’in Londra’daki şirketi" başlıklı yazısında Mehmet Cengiz''in Londra''da bir şirketine ulaştım diyerek "MF Real Estate Investments LLP adıyla No 102 Michelin House, 81 Fulham Road, London England, SW3 6RD adresinde kurulan şirketin ortakları arasında, kardeşleri Ekrem, Kazım, Asım ve Şeref Cengiz de yer alıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Serpil Yılmaz 15 Mart''taki "Koltuk kardeşliği" başlıklı yazısında ise Mehmet Cengiz''in Altunizade''deki merkez ofisinde üzerine oturduğu koltuklar ile Erdoğan''ın İstanbul''da kullandığı çalışma ofislerinden Huber Köşkü''ndeki koltuklar aynı markanın ürünü olduğunu ifade etmişti.

İlgili Haberler