Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden tersini söyledi

Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden tersini söyledi
Dün korona virüsle ilgili "2. dalgayı beklemiyorum" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden "2. dalga olabilir" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin Covid-19 salgınıyla mücadelesindeki normalleşme sürecinde güvenli turizm hizmetlerinin anlatıldığı "Yeniden Keşfet" tanıtım etkinliği kapsamında Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"2. DALGA EKOVİRÜS ŞEKLİNDE GELEBİLİR"

Almanya'nın Covid-19 salgını bağlamında Türkiye'yi "risk bölgesi" olarak sınıflandırmasına yönelik değerlendirmesi sorulan Ersoy, "Politik, ekonomik gerekçeleri olabilir. Her zaman söylüyorum, ikinci dalga ekovirüs şeklinde geliyor, o yüzden kendince her ülke kendi önlemini almak istiyor. Avrupa ülkeleri, paranın Avrupa sınırları içinde kalması için önlem almış olabilir. Tabii bunu dolaylı şekilde yapıyor, net bir şekilde söyleyemiyor olabilirler" diye konuştu.

DÜN "2. DALGA BEKLEMİYORUM" DEMİŞTİ

Bakan Ersoy, dün ise şöyle konuşmuştu:

"Kişisel görüşüm ben ikinci bir dalga olacağını düşünmüyorum. 2020 yılına rezervasyon yaptıran turistlerin hepsi rezervasyonlarını bir sonraki yıla aktardılar. Bence 2023 hedeflerimize ulaşmayı başaracağız. Özellikle turizm anlamında."