Mehmet Sepil'den erteleme ve play-off açıklaması!

Mehmet Sepil'den erteleme ve play-off açıklaması!
Kulüpler Birliği ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, liglerin ertelenmesi ve korona virüs salgınıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Sepil, erteleme sürecinin uzaması halinde 3 farklı senaryonun olduğunu söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, Süper Lig’de erteleme kararının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Sepil, Süper Lig’de play-off gibi senaryoların da ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, sürecin uzaması durumunda üç farklı senaryonun devreye girebileceğini ifade etti.

Sepil ayrıca, salgın nedeniyle şampiyonların hızlı belirlendiği play-off sisteminin devreye sokulabileceğini söyledi.

Sepil'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Şu anda kararı verecek merci, futbol federasyonudur. Bugünkü toplantının birçok amacı vardı, biri tarih konuşmaktı. Tarih vermezseniz, oyuncular ne yapacak, kamuoyu ne yapacak? Finansal olarak bir kriz geleceğini herkes görüyor ama ben sayın başkanın yanına gittiğimde, 18 kulüp başkanının onayıyla gittim. Değişik görüşler olabilir ama 18 kulüp başkanı, şu anda oluşan koşullarda ligleri bekletelim dedik."

"Bir senaryo, liglere başlamak uzayabilir, bu durumda ne yapılacak? Play-off gibi şampiyonların daha hızlı belirlendiği bir sistem kurulabilir. Düşme olmasın, diğer kulüpler şey olsun var, Avrupa da aynı şeyleri tartışıyor. "Üçüncü senaryo, inşallah yaşamayız, iyice bu işlerin gecikmesi durumunda, acaba ligler şu andaki gibi tecil mi edilmeli, bu hiç düşünmek istemediğimiz bir senaryo. Uluslararası gitmek isteyen oyuncularımız, nasıl olacak? 14 gün orada, 14 gün burada karantina. Nasıl olacak? Mümkün değil. Oyuncu ille de gideceğim diyorsa, kulüpler kendi sistemleri içinde tartışacaklar. Nasıl bir anlaşma ile giderler, kendi tasarrufları. "Her şey normalleşirse, 17 Nisan'da devam edebiliriz"