"Mehmet Şimşek, Ali Babacan'ın yanında olmayacak"

"Mehmet Şimşek, Ali Babacan'ın yanında olmayacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Saray’da uzun bir görüşme gerçekleştiren Şimşek, Erdoğan’a AKP içindeki çekişmenin tarafı olmadığını, siyasete ve bürokrasiye dönmeyi düşünmediğini söyledi

Ali Babacan ile birlikte hareket ettiği iddia edilen Mehmet Şimşek, hafta sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Saray’da uzun bir görüşme yaptı. Şimşek, Erdoğan’a AKP içindeki hizipleşmenin tarafı olmadığını, siyasete ve bürokrasiye dönmeyi düşünmediğini söyledi. Independent Türkçe'den Adnan Necip'in haberine göre AKP yönetiminden ve kabineden bazı isimlerle de bir araya gelerek istişarelerde bulunan Şimşek, bu isimlerle yaptığı görüşmelerde de Babacan’ın yeni oluşumunda yer almayacağını dile getirdi.

Ali Babacan liderliğinde yeni parti kurulacağı iddiaları, Babacan’ın 8 Temmuz’da kurucusu olduğu AKP’den istifa ettiğini duyurduğu basın açıklamasıyla yeni bir boyut kazanmıştı. 

“Türkiye’nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük sorumluluk hissetmekteyiz” açıklaması Babacan’ın yeni parti kuracağı şeklinde yorumlandı. 

Babacan’ın birlikte hareket ettiği öne sürülen isimlerden biri de AKP iktidarları döneminde Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı yapmış olan Mehmet Şimşek. Şimşek, hafta sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Saray'da görüştü. Yarım saat planlanan görüşme, iki saat sürdü. Fakat bu görüşme resmi kaynaklardan ne yalanlandı ne de doğrulandı. Söz konusu randevu AKP Sözcüsü Ömer Çelik’e de soruldu, Çelik, “Cumhurbaşkanımızın özel kalemi bilir” dedi.

Bu uzun görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şimşek’in siyasi ve ekonomi gündemi hakkındaki görüşlerini dinledi. Şimşek, küresel ekonomi özellikle finans piyasalarındaki son durumla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Yeni parti iddialarıyla ilgili olarak Erdoğan’a AKP içindeki hizipleşmenin tarafı olmadığını, hükümete dışarıdan katkı vermeye hazır olduğunu söyledi.

Siyasete ve bürokrasiye dönmeyi düşünmediğini belirten Mehmet Şimşek, bu görüşmeden sonra AKP yönetimindeki ve kabinedeki bazı isimlerle de bir araya geldi. O isimler Şimşek’e açıkça “Babacan’ın yanında mısın?” diye sordu, Şimşek de Londra’da iş hayatına odaklandığını, ne hükümet içerisinde ne de yeni oluşumlarda yer almayacağını söyledi.

60'ıncı Hükümet'ten 65'inci Hükümet'e kadar 11 yıl boyunca sırasıyla Hazineden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek, şu an Londra’da Qinvest isimli bir uluslararası finans ve yatırım kuruluşunda üst düzey danışman olarak çalışıyor.

İlgili Haberler