Melih Gökçek'in Ankapark sorunları bitmiyor

Melih Gökçek'in Ankapark sorunları bitmiyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde, “Ankapark’ın tanıtımı” adı altında Cidde’deki fuar için ihale yapıldığı ve büyük harcamaların yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek döneminde, Ankapark için 2016 senesinde Cidde Fuarı’nda tanıtımı için ihaleye çıkıldığı, fuardaki 36 metrekarelik stant için 25 kişinin görevlendirildiği, 7 adet VIP araç temin edilmesi ve 5 yıldızlı otelde konaklamaları dahil ücretlerinin ödendiği ortaya çıktı. Bir kısmının eşlerinin de olduğu katılımcıların Türkiye’ye dönüş biletlerinin daha gitmeden önce Cidde’ye 418 kilometre uzaklıktaki Medine’den alınması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. 

DÖNÜŞ BİLETLERİ 418 KM UZAKLIKTAN ALINMIŞ

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, organizasyona belediye adına katılan Melih Gökçek dönemi üst düzey bürokratlarının eşleri de dahil oldu. Dönüş biletlerinin tamamının, fuarın başlangıç tarihinden önce, 01 Şubat 2016 tarihinde Cidde’ye 418 kilometre uzaklıktaki Medine üzerinden dönülecek şekilde alındığı ve gezinin iş kalemlerine yer verilmeyerek “organizasyon” adı altında tek kalemde fatura edildiği tespit edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, fuar alanından çok uzakta, başka bir kentten dönüş biletlerinin alınmasının ve üst düzey bürokratlarının eşleriyle birlikte Suudi Arabistan’a gitmesinin “dini vecibeleri yerine getirmek maksatlı” değerlendirildiğini belirtti. İşin verildiği firma üzerinden üst düzey bürokrat ve eşlerinin hangi otel, şehir ve harcamalarda bulunduklarının ayrıntılı bir şekilde inceleneceği ve konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İlgili Haberler