Melis Birkan Söz dizisine katıldı mı?

Melis Birkan Söz dizisine katıldı mı?
Star tv sevilen dizisi Söz oyuncu kadrosuna bir isim daha kattı .Uzun süredir oyunculuk yapmayan Melis Birkan Söz dizisine katıldı.Sosyal medyada çok konuşulan Melis Birkan kimdir? İşte detaylar.

Star TV'nin çok sevilen dizisi Söz oyuncu kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Söz dizisinin 3. yeni sezon oyuncu kadrosuna Melis Birkan da katıldı.

Dizide Linda karakterini canlandıracak olan Melis Birkan, Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede görev yapmış dünyaca ünlü bir muhabir olacak.

Savaş muhabiri olarak birçok ödül almış olan Linda, dünya kamuoyunda saygın bir yere sahiptir. Bu ünü ve gazetecilik kimliğini kullanarak, özellikle Ortadoğu’da stratejik çalışmalar yürütmektedir.

MELİS BİRKAN KİMDİR 

Melis Birkan, 30 Kasım 1983 tarihinde Ankara‘da ailesinin tek çocuğu olarak doğmuştur. Annesinin adı Selda, Babasının adı Cevdet Birkan’dır. İlkokula başladığı sene babasının işi nedeniyle İstanbul‘a taşındılar. Henüz altı yaşındayken ortaya çıkan dans ilgisi üzerine ilköğretim ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bale dersleri aldı. Aynı üniversitede hem okuyup hem çalışarak modern dans eğitimini tamamladı.

O zamanlar aklında oyunculuk yapmak yoktur. Oyunculuğa başlamasının ise kendi deyimiyle “film gibi” bir hikâyesi için katıldığı davette uzaktan, loş ışıklar altında, hiç makyajsız haliyle daha sonra menejeri olacak Özlem Durak tarafından fark edilir. Durak, Birkan’ı görür görmez yanındakilere “Kim bu kız” diye sorar. Tanıştığı Melis’e kartını vererek “beni ara” der. Melis arar aramasına ama bir yandan da oyuncu olmamak için uzun süre direnir. Çünkü o ana kadar oyunculuk aklının ucundan bile geçmez. Yapabileceğine de inanmaz zaten. Ama karşısında onu sadece birkaç saniye görüp, ona ondan daha çok inanan bir insan olunca bu durumu görmezden gelemez ve bir buçuk yıl kadar direndikten sonra ”Tarz-ı Hayat” adlı programı sunarak kameralara ısınma turu atmaya başlar.

2005 yılında Kanaltürk’teki “Tarz-ı Hayat” isimli life style programı sundu. Sonra yine 2005 yılında “Çapkın” dizisinde rol aldı. Ardından 2006 yılında Serdar Akar‘ın yönettiği “Barda” filminde oynadı. Aynı yıl Kartal Tibet‘in yönettiği “Amerikalılar Karadeniz’de” oynadı. Sonra da iki sene süren “Köprü” isimli bir TV dizisinde oynadı. Arada Çağan Irmak‘ın “Ulak” filminde oynadı.