Mengü, CNN Türk’ten istifasını anlattı!

Mengü, CNN Türk’ten istifasını anlattı!
CNN Türk’ten kısa bir süre önce ayrılan gazeteci Nevşin Mengü, istifa sürecini anlattı.

CNN Türk yönetimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında mayıs ayında gerçekleşen görüşmeyle ilgili, “Girdisi çıktısı, oturdusu kalktısı toplam 23 dakika sürdü” demesi nedeniyle Mengü’yü yayına çıkarmama kararı almıştı.

Mengü’nün kanalda çalışmaya devam edeceği, ancak ana haberi sunmayacağı belirtilmiş, yeni yayın döneminin başlamasıyla birlikte Mengü, kanala istifasını sunmuştu.

ANKARA TEMSİLCİSİ ARACILIĞIYLA PATRONA MESAJ GİTTİ

nisantasihaber.com’a konuşan Mengü, Erdoğan ile Trump görüşmesinin kısa süreceğinin belli olduğunu söyledi.

Mengü şöyle devam etti: “Çünkü Trump‘ın damadı hakkında Rusya ile ilişkileri üzerine soruşturma başlatılmıştı. Trump’ın Türkiye umrunda değildi. Alı al, moru mordu. Hatta haber toplantısında da, ‘Gazetecilerden soru cevap bile almayacak. Başında böyle bir iş var’ dedim. ‘Girdisi çıktısı 23 dakika sürdü’ deyince cinsel gönderme yaptığımı düşündüler sanırım.”

Mengü, Ankara temsilcisi aracılığıyla patrona “Bu kızın orada olmasını istemiyoruz” diye mesaj yollandığını aktardı: “Zorla sunacak halimiz yoktu. Patronculuk yapmak için demiyorum ama -belki kadın olduğu içindir– Arzuhan Yalçındağ başından sonuna kadar uğraştı benim için. Bu Ankara acayip bir şey. İşler orada şöyle yürüyor. Ankara temsilcisi ile müsteşar sigara içerken diyor ki, ‘Patron sizin bilmem kime çok kızıyor.’Temsilci de gözüne gireyim diye, ‘Şuna şuna kızıyorlarmış’ diye patronu arıyor. Böyle bir kasaba düzeni var. Ben de, kurumu zor durumda bırakmanın anlamı olmadığını düşünerek ayrıldım.”

İlgili Haberler