Merak edilen gerçeği Barış Yarkadaş açıkladı: Murat Ağırel'in kilo verme sebebi protesto

Merak edilen gerçeği Barış Yarkadaş açıkladı: Murat Ağırel'in kilo verme sebebi protesto
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in 24 Haziran tarihinde yapılan duruşmada verdiği kilolar dikkat çekmişti. Barış Yarkadaş, katıldığı televizyon programında Murat Ağırel'in hücrede tek başına tutulmasını, adil yargılama olmadan tutuklanmasını, içinde bulunduğu durumu protesto ettiğini belirterek hücresine buzdolabı almadığını ifade etti.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, 109 gün sonra hakim karşısına çıktı. Ağırel ve gazetecilerin yargılandığı davada ilk duruşma 24 Haziran'da görüldü.

Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in tutukluluğunun devamına karar verirken, Barış Terkoğlu için tahliye kararı verdi. Bir sonraki duruşma için tarihi ise 9 Eylül olarak belirlendi.

24 Haziran tarihinde yapılan duruşmada Gazeteci Murat Ağırel'in verdiği kilolar dikkat çekmişti.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu gazeteciler İsmail Saymaz ve Özlem Gürses'in de katıldığı Şimdiki Zaman Taksim programında tutuklu gazeteci Murat Ağırel hakkında yeni bir bilgi paylaştı.

212552-814x458.png

Yarkadaş, Murat Ağırel'in 127 günde 17 kilo verdiğini, nedeninin ise protesto ederek hücresine buzdolabı almadığını söyledi.

Yarkadaş protesto gerekçesini ise; Cezaevinde bulunmasını, hücrede tek başına tutulmasını, adil yargılama olmadan tutuklanmasını, içinde bulunduğu durumu protesto ettiğini söyledi.

Yarkadaş, 9 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek duruşma öncesi Murat Ağırel'e protestosuna son vermesi için çağrıda bulunarak sözlerini noktaladı.