Akşener Afganlardan dayak yiyen yeğenini anlatan vatandaşı pür dikkat dinledi. Ve sığınmacıların sorumlusunu ilan etti

Akşener Afganlardan dayak yiyen yeğenini anlatan vatandaşı pür dikkat dinledi. Ve sığınmacıların sorumlusunu ilan etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur'da vatandaşlarla bir araya geldi. Otobüs üzerinden halkı selamlayan Akşener vatandaşlardan birine mikrofonu verdi.

Mikrofonu alan vatandaş "Benim bir yeğenimi Afyonkarahisar''da Afganistanlılar dövdü. Okul müdürüne gittik, müdür dedi ki ''Biz buna bir şey yapamayız.'' Milli Eğitim Müdürü''ne gittik, durumu izah ettik ''Maalesef biz bir şey yapamayız'' dediler. CİMER''e yazdık. Dediler ki ''Onlar sizin kardeşiniz.'' Ülkesini terk edip gelenler bizim kardeşimiz olabilir mi?" diye sordu.

“BU SIĞINMACILARIN SORUMLUSU RECEP TAYYİP ERDOĞAN''DIR!”

Buna cevap veren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Türkiye''nin sığınmacı problemi var. Bu dertle sizi baş başa bırakan sorumlu gitti, bunların sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan''dır. 5,5 milyon insanı memleketinden koparıp bu ülkeye getirdiler. Neden belli değil, niçin Suriye''nin iç işlerine karışıldı belli değil. Bu insanlar 10 yıl oldu, 12 yıl oldu, ne zaman kendi ülkelerine gidecekleri belli değil" diye konuştu.

İYİ Parti lideri, iktidara gelmeleri halinde sınır güvenliğini sağlama ve Suriyelileri Suriye''ye geri gönderme vaadinde bulundu.

İlgili Haberler