Meral Akşener'den HDP sorusuna çok sert cevap

Meral Akşener'den HDP sorusuna çok sert cevap
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ve vatandaşla buluşmaya devam ediyor. ‘Memleket Gezileri’ kapsamında Çankırı merkez, Eldivan ve Şabanözü ilçelerini gezen Akşener’e vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Esnaf ve vatandaşa bir dokunup bin ah işitti.

Berkay BİGEÇ- YENİÇAĞ

‘Memleket Gezileri’ kapsamında Doğu’dan Batı’ya ülkenin dört bir yanını gezip esnafın ve vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çankırı’ya gitti. Akşener’e, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve GİK Üyesi Rıdvan Uz eşlik etti.

"PKK İLE İŞ TUTANIN ALLAH BELASINI VERSİN"
Akşener’in Çankırı’da ilk durağı Şabanözü oldu. Partiler tarafından çiçeklerle karşılanan Akşener’e vatandaşın da ilgilisi yoğundu. Esnafın HDP ile ittifak yaptınız yönündeki söylemlerine cevap verdi. Akşener, “Bu ülkede çok garip şeyler oldu. 28 Şubat dönemini AKPliler çok iyi hatırlar. O günün Meral Akşener’ine bugünün ülkesinde kafir denildi. O günün Meral Akşener’ine 2015 seçimlerinde kocasını aldattı dendi. O günün Meral Akşener’ine FETÖ’cü dendi en son da bırakın HDP’liyi PKK’lı dendi. Doğu’da da failimeçhulcü deniliyor. Ben kimim? Bir karar verin artık. Seçim zamanı arkadaşlar gelip ikna ederlerse oyunuzu alacaklar. Benim inancım şu ki Oculuk buculuk üzerinden yapılan tanımlamalar genellikle iftiraya dayanır ve bu işin sonunda kazığı vatandaş yer. Siyasi ocu bucu demiyorum; namaz mı kılıyor, kılmıyor mu, onu mu yapıyor bunu mu yapıyor üzerinden biz bölündük. Bu bölünmeden sen vatandaş olarak ne kazandın? Hiçbir şey. Şabanözü’ndeki ekonomik durumun iyi olmasından bahsetmiyorum. Allah daha çok versin. İl başkanı çok gelişmiş bir ilçe olduğunu söyledi. Vatandaş seçimde bir partiyi iktidar yapar ve beni yöneteceksin der. Muhalefete de muhterem senin görevin de benim avukatlığımı yapmak. Biz İYİ Parti olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Biz HDP ile ittifak yapmıyoruz bu çok büyük iftira. FETÖ’cülüğü bile izah etmeye çalışıyorum bu ülkede neler olduğunu bilen bir vatandaş olarak. Fakat HDP ile işbirliği yaptınız dersen olmaz. Hayatında PKK’ya taş atmamış adamlar bana HDP ile iş tuttun diyor. Ben bu ülkenin İçişleri Bakanlığını yapmış birisiyim. O çok sevdiğiniz abiniz ile ilgili burada konuşursam olmaz. Açılım süreçleri, megri megriler… Bunu ne yapacağız. Diyorsunuz ki o zaman onu yapmasaydık ayrımcılık yapıyorsunuz diyecekti dünya. Bugün ne oluyor. PKK ile iş tutanın Allah belasını versin” dedi.

İlgili Haberler