Meral Akşener esnafın borcunu duyunca kulaklarına inanamadı

Meral Akşener esnafın borcunu duyunca kulaklarına inanamadı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Memleket Gezileri” kapsamında Tunceli’ye gitti. Elazığ Havaalanı’na inen Akşener’i İYİ Parti Tunceli ve Elazığ İl, ilçe başkanları, çok sayıda partili ve CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol karşıladı. İYİ Parti lideri Akşener’e Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, GİK Üyesi Rıdvan Uz eşlik etti. Hayvancılıkla uğraşan bir vatandaş İYİ Parti lideri Akşener'e 300 bin lira borcu olduğunu" söyledi.

Halil YATAR / YENİÇAĞ

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Tunceli’de ilk esnaf ziyaretini Pertek ilçesinde yaptı. Bakkal dükkanı işleten bir esnaf “1 salçayı 50 liraya alıyoruz diğer hafta 55 lira oluyor. Utanıyoruz müşteriye yine zam geldi demeye. Bir de zincir marketler işin içine girince iyice battık. Bir su, bir şeker satarsak iyiyiz diyoruz. BAĞKUR’larını bile yatıramıyoruz artık. 1 bakkal dükkanı  bin 150 lira parayı nasıl ödesin Allah aşkına bunun cevabını versinler. Hem çalışanan giderleri, hem dükkanın giderleri, hem evin giderleri hem özel harcamalarımız vallahi de billahi de yetmiyor, kalmıyor para falan.” diye sitem etti.

"300 BİN LİRA BORCUM VAR"

Hayvancılıkla ilgilenen bir başka vatandaş ise, 300 bin lira borcum var. Süt para etmiyor, eti satamıyoruz, giderim gelirimden daha fazla. İstanbul’a kanal yapılacağına buraya yıllardır bir köprü yapmadılar buraya. Hakkım varsa eğer haram zıkkım olsun. 1 bakkal dükkanı  bin 150 lira parayı nasıl ödesin Allah aşkına bunun cevabını versinler. Hem çalışanın giderleri, hem dükkanın giderleri, hem evin giderleri hem özel harcamalarımız vallahi de billahi de yetmiyor, kalmıyor para falan. 

Tunceli’nin Pertek ilçesi ziyaretinin ardından İYİ Parti lideri Akşener Cemevi ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşla bir araya gelen Akşener, insanların derdini dinledi. “Çözeceğiz” dedi.