Meral Akşener: Göreceksiniz Adana'nın başkanı Türkeş olacak

Meral Akşener: Göreceksiniz Adana'nın başkanı Türkeş olacak
Meral Akşener, Adana Büyükşehir Belediye başkanı adaylarının Ayyüce Türkeş Taş olduğunu açıklayarak “Göreceksiniz Adana’nın bu dönemdeki büyükşehir belediye başkanı olacak. Seçileceğine Allah şahit kalpten inanıyorum” dedi.

Ömer Murat Zor - Gökberk Gök / Adana - YENİÇAĞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için başlattığı il gezileri kapsamında gittiği Adana’da Adana Büyükşehir Belediye başkanı adaylarının merhum Alparslan Türkeş’in kızı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş olduğunu açıkladı.

Akşener, “Ayyüce Hanım aynı zamanda babasından öğrendiği vazifeye koşmak, vazifeden kaçmamak şiarının da canlı temsilcisidir. Türkiye’de yoktu şu süreçte bazı çalışmalar yaptık ve önde çıktı. Ayyüce Türkeş Taş göreceksiniz Adana’nın bu dönemdeki büyükşehir belediye başkanı olacak. Seçileceğine Allah şahit kalpten inanıyorum” dedi.

“TARİF EDİLEMEZ DUYGULAR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için başladığı il gezilerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz Salı günü Manisa ziyaretinin ardından Adana’ya gelen Akşener, İYİ Parti Adana İl Başkanlığı ziyaretinde “Uzun bir zamandır il teşkilatlarımızı gezemedim. Çünkü covid vardı. Bugün Adana İl Başkanlığındayız. Tarif edilemez duyguların karşılığı” ifadesini kullandı.

İYİ PARTİ’NİN KURULUŞ GÜNLERİNİ HATIRLATTI

Partisinin kuruluş aşamasında zorlu yollardan geçtiklerini belirten Akşener, “Nereden nereye diye bir psikolojim var. Çok zor bir yoldan geçtik ve her bir arkadaşım bu zor yoldan geçerken pek çok şeyleri en azından manevi anlamda feda ettiler. Sizlerin huzurunuzda partimizin en başından beri yer alan, çeşitli bedeller ödeyen bütün arkadaşlara el kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugün geldiğimiz noktada güzel bir iş yapmışız iyi ki de İYİ Partimizi kurmuşuz, onu var etmek için direnmişiz. Bugünün Türkiye’sine baktığımız zaman o direncin, iradenin, gayretin ne kadar önemli olduğunu ve Türkiye’ye ne kadar önemli bir yolu açtığını hep beraber görüyoruz. İki yumruğun arasına sıkıştırılmış birbirine düşman edilen ve bu işin rantını da siyasetçinin yediği, milletimizin çırak çıktığı bir düzeni Allah bize gösteriyor, bugün gösteriyor, yarın da inşallah bunun sonuçlarını göreceğiz. Biz milletimize nefes aldıracak, üçüncü bir tercihiniz var kardeşim diyen bir seçenek ortaya sunan bir siyasi organizasyonuz” diye konuştu.

“ADANA BAŞBUĞUMUZUN ŞEHRİ”

Akşener, İl Başkanlığında İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş ve İYİ Parti Adana İl Başkanı Azime Kocacık’ın arasına oturarak partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı adayı duyurdu.

Akşener şu şekilde konuştu:

“İki kadının arasında olmak harika bir duygu. Adana’nın Büyük Şehir Belediye Başkanını ve diğer ilçelerimizin belediye başkan adaylarını kamuoyuna ilan edeceğiz. Ayyüce Hanım’ın bir özelliği var. Adana’nın da bir özelliği var. Adana rahmetli başbuğumuzun şehri. Türkiye’de rahmetli başbuğumuza yanlışlıklar yapılırken, onun hakkında kurduğu yapının hakkında tezviratlar yapılırken, kötülükler yapılırken Adana rahmetli başbuğumuzu bağrına basmış ve onu milletvekili seçmiş bir ilimiz. Benim gözüm kadim başbuğun şehridir Adana.

“BABASININ BUGÜNKÜ TEMSİLCİSİ”

Dün akşam beraberdik, sordum ‘kızım ben seni kaç yaşından beri tanıyorum’ diye, 16 ile 17 arasında anlaşamadık ama o yaştan beri tanıdığım, mücadelecilik ruhuyla, babasının bugünkü temsilcisi olan bir kızımız, bir kardeşimiz siyasetçi. Ben Ayyüce Hanım’ı partimize katmak için aradığımda İstanbul veya Ankara’yı sorabilirdi. Meşhur insanların tümü bana bunu sordular. Çünkü büyükşehirlerde çok fazla gayret etmeden seçilirsin. Adana büyük bir şehrimiz ama günün sonunda Adana’da siyasi alan ve seçmen sonuçta birbirini tanıyan ve kimin kim olduğuna dair fikri olan ve her seçmene, her muhtara, her bir kadına ulaşılması gereken bir şehrimizdir. ‘Adana’dan aday etmek istiyorum seni’ dediğimde 10 dakikalık muhtemelen annesine bir bilgi verdi, 10 dakika sonra ‘şu saatte uçağa binip geliyorum’ dedi.

GÖRECEKSİNİZ ADANA’NIN BU DÖNEMDEKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLACAK”

Ayyüce Hanım aynı zamanda babasından öğrendiği, vazifeye koşmak, vazifeden kaçmamak şiarının da canlı temsilcisidir. Türkiye’de yoktu şu süreçte bazı çalışmalar yaptık ve önde çıktı. O yoktu biliyor musunuz GİK topladım ben, 'Adana’da Ayyüce Hanım’ı aday edeceğim’ dedim ve basından duydu. ‘Adana’ya hizmet benim için bir şereftir’ dedi ve tartışmadı. Ayyüce Türkeş Taş göreceksiniz Adana’nın bu dönemdeki büyükşehir belediye başkanı olacak. Belediye başkanlığı gibi ağır bir sorumluluk, ağır bir görev seni bekliyor. Seçileceğine Allah şahit kalpten inanıyorum. İki kadının el ele verip bu işi başaracaklarına inancım tamdır.”

b6bd025f-4277-4bde-a02f-b3defb9bc64c.jpg

3355deb2-bb75-40ee-8c8c-241f4bffb6ff.jpg

2773e14c-d6e1-4266-9065-2cb280173ba2.jpg

77169988-ca8c-49ea-9649-db9751f1497d.jpg

dd86c115-1c7f-4cda-b1b3-ee02c2b57c60.jpg

3db30558-0a90-4c32-8ee0-ce600bfdd631.jpg

e6ff98ec-17d4-4006-ac25-8b2105324d4f.jpg