Meral Akşener, Özdağ ve Çıray’ın sözleri sonrası ilk kez konuştu

Meral Akşener, Özdağ ve Çıray’ın sözleri sonrası ilk kez konuştu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son günlerde Ümit Özdağ ve Aytun Çıray’ın yaptığı açıklamalarla ilgili “Çıray’ın hem de sayın Özdağ’ın ölçü kaçsa da fikirlerine saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamasına saygı duydum. Ama sayın Turan’ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceler de benim için çok manidar oldu ve birden kendimi 1998’lerde hissettim” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde Aytun Çıray ve Ümit Özdağ’ın açıklamalarıyla ilgili konuşan Akşener, parti içindeki farklı seslerin demokrasiyi güçlendirdiğini belirterek, Özdağ ve Çıray’ın açıklamalarına saygı duyduğunu söyledi.

Akşener, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Buğra Kavuncu bugün Ümit Özdağ’ın iddialarını ve sizin deyiminizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor ve Özdağ’a dava açıyor. Dolayısı ile o süreci hepimiz göreceğiz. Fakat arkadaşlarımızın ne konuştuğu değil de Sayın Bülent Turan’ın ne konuştuğu önemlidir. Biz bir demokrasi mücadelesi vererek geldik, partimizin içinde de o demokrasi mücadelesini içselleştirmeye çalışıyor. Hepimiz ben de dahil otoriter sistemden geliyoruz. Hür iradeleriyle partimizde yönetimde milletvekilliği görevinde bulunan arkadaşlarımızın hür iradelerinin zenginlik kattığına inanıyorum.”

“ÖZDAĞ VE ÇIRAY’IN AÇIKLAMALARINA SAYGI DUYDUM”

“Ben Meral Akşener olarak DYP’nin Genel Başkan Yardımcılığını ve bakanlığını yaptığım dönemde DYP’den 43 milletvekilinin nasıl ayrıldığını ve bunun Türkiye’ye maliyetini iyi biliyorum. Ben hem sayın Çıray’ın hem de sayın Özdağ’ın ölçü kaçsa da fikirlerine saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamasına saygı duydum. Ama sayın Turan’ın bugün büyük bir zevkle ortaya koyduğu düşünceler de benim için çok manidar oldu ve birden kendimi 1997’lerde, 1998’lerde hissettim. Şimdi Bülent Turan’ın açıklamalarına baktığımız zaman başka bir gözle inceleyeceğiz bu süreçleri.”

“BİR SALDIRI OLACAĞINI BEKLİYORDUK”

Akşener, “Bir operasyon mu var” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13 ile 15 arasında sonuç çıkınca kış kışlığını her zaman yapacağını bekliyorduk da şimdi bakacağız duruma.”