Meral Akşener’den Çin Büyükelçiliği’ne yanıt: Bizi saraydaki muhataplarınızla karıştırmayın

Meral Akşener’den Çin Büyükelçiliği’ne yanıt: Bizi saraydaki muhataplarınızla karıştırmayın
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Çin’in Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından kendisini ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi. Akşener Çin’e hitaben ,”Bizi saraydaki muhataplarınızla karıştırmayın. Bu tehditler bize sökmez. Biz bu mücadeleyi, bugün Türkiye’de bu kürsüden veririz, Yarın, gün gelip de iktidar olduğumuzda, uluslararası toplumu karşınıza diker, öyle veririz. Ama bu mücadeleden asla vazgeçmeyiz.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 Nisan 1990''da Çin tarafından gerçekleştirilen Barın Katliamı''nı eleştirerek olaylarda yaşamını Uygur Türklerini yitirenleri anmıştı.

Akşener ve Yavaş’ın konu ile ilgili paylaşımlarının ardından, Çin’in Ankara Büyükelçiliği''nin sosyal medya hesabından yaptığı yanıt niteliğindeki açıklamaya Akşener sert tepki gösterdi.

Partisinin bugün gerçekleşen grup toplantısında konuşan Akşener, “Çin Merkez Komitesi Türkiye Komiseri, fahri Çinli, Cinping Perinçek’in gayretleri yetmemiş olacak, bizzat Çin Devleti’nin kendisi, devreye girmiş.” derken, “Bizi saraydaki muhataplarınızla karıştırmayın. Bu tehditler bize sökmez.

Biz bu mücadeleyi, bugün Türkiye’de bu kürsüden veririz, Yarın, gün gelip de iktidar olduğumuzda, uluslararası toplumu karşınıza diker, öyle veririz. Ama bu mücadeleden asla vazgeçmeyiz. Ve o pis elinizi, Uygur’un sinesinden çekene kadar da, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bunu böyle bilesiniz.” şeklinde tepki gösterdi.

İlgili Haberler