Meral Akşener'den Diyanet'e 30 Ağustos tepkisi

Meral Akşener'den Diyanet'e 30 Ağustos tepkisi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Kendi kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 30 Ağustos'ta okuttuğu Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaması tarihimizi inkâr etmektir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı için camilere gönderdiği Cuma hutbesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemesine tepki gösterdi. Akşener, Diyanet’in Atatürk’ü anmamasının tarihi inkar etmek olduğunun altını çizdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kendi kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 30 Ağustos'ta okuttuğu Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaması tarihimizi inkâr etmektir. Diyanet'in Cumhuriyetimizin değerlerine böyle ihanet etmesi ayıptır, yazıktır, vicdansızlıktır!”

aksener-010.png

NE OLMUŞTU

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı için camilere gönderdiği Cuma hutbesinde Atatürk’e yer vermemişti. Diyanetin hutbesinde şu ifadeler yer almıştı:

“Geçmişten geleceğe onurlu yürüyüşünü sürdüren aziz milletimizin varlığı bu dünya için umuttur. Zalimlere karşı ayakta durmamız, mazlumlara kol kanat germemiz ancak vatanımızı, milletimizi ve mukaddes değerlerimizi topyekûn savunmakla, madden ve manen güçlü olmakla mümkündür.

O halde genciyle yaşlısıyla ecdadımızı örnek alıp aynı imanı, aynı gayeyi, aynı azmi, aynı sadakat ve teslimiyeti bizler de kuşanalım. Ülkemizi baskı altına almak, birlik ve beraberliğimizi bozmak, fitne ve fesatla bu aziz vatanı karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Doğruluktan, iyilikten, hak ve hakikatten asla ayrılmayalım.

Hutbemi bitirirken, tarih boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan, bu cennet vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”