Meral Akşener'den erken seçim açıklaması

Meral Akşener'den erken seçim açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV canlı yayınında gündeme dair yaptığı açıklamada erken seçim iddiaları ile ilgili konuştu. Akşener, erken seçim için mevcut şartların oluşmadığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de yayınlanan Hafta Sonu Çalar Saat Programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Korona virüs salgınının ekonomiye olan etkilerinin azaltılması için bir ekonomi kurulu oluşturulması gerektiğini belirten Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaparak tüm muhalefet partisi liderlerinin memleket masası etrafında toplamasını istedi. Öte yandan Akşener, erken seçim için mevcut şartların oluşmadığını sözlerine ekledi.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz bir şey gördük Türkiye’de salgında. Sevdiklerimizle uzak olmanın ne kadar zor ve onları görememenin nasıl bir duygu olduğunu fark ettik. İnsan olduğumuzu anladık. Tabiatın bize verdiklerini ne kadar hoyratça kullandığımızı fark ettik. Umarım salgın geçtikten sonra bu anladıklarımızı unutmasın. Oğlum ve gelinim alınmasın ama torunlarımı çok özledim. Biz de bir problem yaşanmasın diye gitmiyoruz. Büyüyen çocuğun büyümesine tanık olamamanın garip bir hissi var. Umarım bu durum geçer."

"MEMLEKET MASASINI TOPLAYALIM"

"Bugün Anneler Günü ve kadın olarak tek parti başkanı benim. Bugünler geçecek ama biz pandemiye sıkıntılı bir ekonomik sistemde yakalandık. Pandemi ve sonrasıyla ilgili olarak hepimizin önlem alması gereken bir döneme giriyoruz. Biz uzun zamandır Sayın Erdoğan’a hep çağrıda bulundum. Suriye meselesinde ve bu pandemi döneminde de çağrıda bulundum. Bu hepimizin derdi.

Önerilerimizi, fikirlerimizi bir araya getirelim ve ortak aklı işletelim dedim. Bu çağrım Sayın Erdoğan’a, Sayın Kılıçdaroğlu’na, sayın Bahçeli’ye, sayın Gültekin Uysal’a, sayın Karamollaoğlu'nadır. Ortak aklı işletmemiz lazım. Memleket masasını toplamamız lazım. Tarım üretiminin çok önemli hale geleceğini biliyoruz. Böyle bir ortamda uluslararası sisteme karşı da memleket masasındaki fotoğrafın çok önemli olacağını düşünüyorum. Umarım bu çağrıma bir geri dönüş olabilir."

MEMLEKET MASASI ÖNERİSİ

“Bu dili ayrıştırıcı buluyorum. Bizim birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var, bu görev, sayın Erdoğan’ın görevi. Bu il, Türkiye’ye fayda getirmez, işsizliğe çare olmaz, tarımı öne koymaya engel olur. İki önerim olmuştu: Bilim Kurulu gibi bir ekonomi kurulu kurulmasını istemiştim. Büyük tecrübesi olan ekonomi insanları var. Ortak bir aklın ortaya çıktığı sanayici, bilim insanları ve siyasilerin olduğu bir kurul önermiştim. Şimdi de memleket masasının etrafında toplanmayı öneriyorum.

Sayın Erdoğan’ın tarzı toplumu ayrıştırmak ve konsolide etmektir. Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının adeta paralel devlet ilan etmesi bize yarar sağlamaz. Bu tutum, bu ülkenin seçilmiş iktidarından gelmesi gerekirken bir muhalefet partisi başkanından geliyor. Muhalefet partileri halkın avukatıdır. İktidar partisi ise hizmet yapmakla yükümlüdür. Devlet ciddiyetini ortadan kaldırmak doğru değildir. “

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Başından beri erken seçimle ilgili bir hissiyata sahip olmadım çünkü içinde bulunduğumuz şartlar erken seçime uygun değildir. Belki ben göremiyorum.

"EVİMİZDE BİR SORUN YOK"

Evimizde bir sorun yok artık. Sonuçlar negatif çıktı. Fakat maalesef biraz hızlı gidiyor gibi bir endişemiz var. Belki daha heyecansız davranmanın daha doğru olacağına dair bir kanaatimiz var. Umarım AVM’ler konusunda bir olumsuzluk yaşamayız. Tabi ekonominin de çarklarının dönmesi lazım. Merkez Bankası para basıyor ama bu paranın ihtiyacı olan kesimlere ulaştırılması lazım. Eğer harcama imkanı olan insanlara doğru bu para giderse o para dolara gidiyor ve gelinen noktada doların 7 lirayı aşması gibi bir sonuç ortaya çıkıyor. 200 milyar liraya çıktığı söylenen o paranın sadece 2 milyar lirası nakit yardımlara gitti, geri kalanı kredi ve kredi ertelemelerine gitti. Pandemi sonrası yepyeni bir dünyayla karşılaşacağız. O dünyadaki ekonomik değerlerden pay almanın yolu adalet ve demokrasiden geçer.

Basının özgür kalması en önce bize lazım. Ne yerli ne de yabancı yatırımcının bu yüzden gelmeyeceği bir gerçek. Ekonomik sıkıntıların önemli bir bölümü, hukukun üstünlüğü, adalet ve demokrasi sorunlarından kaynaklanıyor. Şu anda kişi başı gelirimiz 8 bin 500 dolar oldu. Ülke giderek fakirleşiyor. Özellikle iktidar kanadının aklını başına alması lazım. Pandemi konuşmasının yarısını ana muhalefet partisi başkanına ayırırsanız olmaz.

AKŞENER’E SÜRPRİZ VİDEO

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 5 yaşındaki torunu Pars, çektiği video ile Akşener’in anneler gününü kutladı. Akşener, video sonrası çok duygulandığını belirtti.

İlgili Haberler