İYİ Partili Tatlıoğlu cevapladı Akşener'in adaylık ne anlama geliyor

İYİ Partili Tatlıoğlu cevapladı Akşener'in adaylık ne anlama geliyor
“Anında Manşet” programına katılan İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Akşener’in adaylık yönündeki açıklamalarını anlattı.

Tatlıoğlu, TELE 1’de yayınlana programda “Meral Akşener''in adaylık açıklaması ne anlama geliyor?” sorusunu cevaplandırdı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu şu ifadeleri kullandı “2018 yılından itibaren bu partili cumhurbaşkanı sistemi tek adam sistemine dönüştü.

Bugün Türkiye''de demokrasiyi eziyor, yargıyı eziyor, sporu eziyor, diplomasiyi eziyor, ekonomiyi eziyor.

Biz Devleti tanımlarken kurallar ve kurumlar bütün olarak tanımlarız ama bugün Türkiye''de tek adam sistemi kuralları dışlamış kurumları eziyor, devlet eziyor bakıyoruz toplumda Liyakat yok yandaşlık ve kayırmacılık hat safa''da ve hayat ekonomik olarak baktığımızda toplumu eziyor.

Özellikle son bir yılı aşkın süredir alan gezmeleri alan tespitleri bize bunu çok açık olarak ortaya koydu.

Son Amerika gezisi ile beraber dış politika Merkez Bankası''nın durumu ve yolsuzluklarla dolu ihaleler hepsini bir araya daldığımızda Türkiye eziliyor, Tek Adam sistemi Türkiye’yi eziyor.

Gerçek bu. Bu fotoğrafı ortaya koyunca şöyle bir şey çıkıyor.

Önümüzdeki seçim Türkiye''nin temel önceliği en önceliği Tek Adam sistemini tasfiye etmek.

Yani önümüzdeki seçimin ama objesi yeni tek adam kim olacak veya Cumhurbaşkanı kim olacak sorusunun çok ötesine geçmek gerekiyor.

Tek Adam sistemini tasfiye etmek temel hedefi ve merkezi haline getirmek gerekiyor.

Sayın Akşener''in baktığı nokta budur ve buradan şöyle bir şey arz etmiyorum “Efendim Cumhurbaşkanı seçilelim sonra da biz bunu böyle yapalım, yani bireysel iddialar üzerinden bunu götürmek yerine, toplumun önüne bir sistem tercihi koymaktansa kişi tercihi koymak milletimizi bu seçimde Tek Adam sistemi ile devam etmek ve buna karşı refah ve huzur iklimine bir huzur iklimi sağlayacak güçlü parlamenter sisteme geçme tekniği ile bir seçim yapmak. Türkiye''nin temel önceliğinin bu olduğunu düşünüyor.”

İlgili Haberler