Meral Akşener’in dediği oldu Erdoğan bıraktı

Meral Akşener’in dediği oldu Erdoğan bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmada Mısır ile başlayan normalleşme sürecini son anda hatırlayıp Rabia işaretini yarıda bırakması akıllara İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yorumunu getirdi.

Partisinin Kahramanmaraş Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her mitingde yaptığı Rabia işaretini bu sefer yarıda bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hareketi Mısır ile başlayan normalleşme sürecini son anda hatırlaması olarak yorumlandı. Erdoğan’ın canlı yayındaki bu hareketi, akıllara Meral Akşener’in sözlerini getirdi.

Erdoğan, Mısır ile normalleşmeye yönelik görüşmelerin mevcut seviyesini “en üst düzeyde değil de, bir tık altında” diye tanımlamasının ardından Akşener partisinin 17 Mart 2021 tarihli grup toplantısında, “Rabia yapmayacaksınız, bir tık altında üç parmak mı göstereceksiniz” demişti.

Akşener, konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye''nin Mısır''la ilişkileri öyle en üst düzeyde değil de Şöyle bir tık altında sürecek." dedi. Bunu nasıl tercüme edecekler? Artık Rabia yapamayacaksınız... Bir tık altında 3 parmak mı göstereceksiniz?"

Akşener’in konuşmasından iki gün önce ise, “İlişkilerde normalleşme” isteyen Türk heyeti ile Sisi heyeti, Ankara''da bir araya gelmişti.

İlgili Haberler