Meral Akşener'in uçağında neler yaşandı: 2 kere pisti pas geçtiler...

Meral Akşener'in uçağında neler yaşandı: 2 kere pisti pas geçtiler...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de içinde olduğu tarifeli uçak olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'a iniş yapamayarak Ankara'ya dönmüştü. O anlarda Akşener'in yanında olan İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, yaşananları canlı yayında anlattı.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasında 3 kişi hayatını kaybederken onlarca vatandaş da yaralandı.

Kazanın hemen öncesinde de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in içinde olduğu tarifeli uçağın İstanbul'a iniş yapamayarak Ankara'ya döndüğü öğrenildi.

Akşener'in uçağının pisti iki defa pas geçtiği, kaptanın daha sonra bir felaketi önlemek için Ankara'ya dönme kararı aldığı öğrenildi.

Uçak'ta İYİ Parti liderinin yanında yer alan İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dükbayır, yaşananları Habertürk canlı yayınına telefonla bağlanarak anlattı.

Dikbayır, "Ankara Esenboğa Havaalanı'ndan 17.25'te İstanbul'a gelmek için havalandık. İnişe 10-15 dakika kala çok aşırı türbülans oldu. Uçağın içinde panik yaşandı. Pilot 2 kere inişi denedi ardından Ankara'ya dönüş kararı aldı. O sırada diğer uçak iniş kararı almış ve malum olay olmuş" ifadelerini kullandı.

"Pilotumuza çok teşekkür etmek istiyorum" diyen Dikbayır, "Pilot yaptığı anonsla türbülansa gireceğimizi söyledi. Panik havasını minimize etti. 10-15 dakika türbülans yaşadık. Bir kez inişi denedi pas geçti, ikinci kez denedi. Sonra anons yaparak Ankara'ya dönüldüğünü açıkladı. Biz de Pegasus uçağı kazasını indikten sonra öğrendik" diye konuştu.