Mersin'de öğrenci ve emekliye yol indirimi

Mersin'de öğrenci ve emekliye yol indirimi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında öğrenci ve emeklilerin ulaşım ücretlerinin 1,25TL'den 1 TL'ye çekileceğini açıkladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer belediyeye ait toplu taşıma araçlarında öğrenci, emekli ve engelliler için geçerli 1.25 liralık ulaşım ücretinin 1 liraya çekildiğini açıkladı.

CHP’li başkan şunları söyledi: “Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlarımızın, emeklilerimizin ve engellilerimizin, yüzde 40 oranından daha az engelli raporu olan yurttaşlarımıza 1.25 lira olan ulaşım ücretlerini 1 TL’ye düşürme kararı aldık. Birkaç gün içerisinde gerekli merciler tarafından onanıp uygulamaya koyacağız.”

ESNAFA ALACAĞINI VERMEK İÇİN TASARRUF

Büyükşehir belediyesinin 2.2 milyar lira borcu bulunduğunu ve tasarruf tedbirlerinin devreye alındığını dile getiren Seçer şu anda sadece zorunlu ödemelerini yapabildiklerini söyledi.

Başkan şu bilgileri verdi: “Minimum 90 milyon geliri olan belediyenin bu ayki geliri 73 milyon lira. Araç fazlası tespit ettik. 75 kiralık aracı iade ettik. Tasarrufumuz kirada 2 milyon 620 bin lira olacak. Akaryakıtta 918 bin 576 TL. Toplamda bizim kira ve akaryakıttaki tasarrufumuz Eylül ayına kadar 3 milyon 538 bin 656 TL olacak. Kiralık binalarımız var. 17 binamız var. Süratle bunları boşaltıyoruz. 6 milyon civarında bir tasarruf sağlayacak bize. Bana para lazım. Esnafın benden 500-600 milyon alacağı var.”