Merve Kaçmış’ın intiharı yargıya taşınacak

Merve Kaçmış’ın intiharı yargıya taşınacak
Gaziantep Müze ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde arkeolog olan Merve Kaçmış, pazartesi günü Diyarbakır'da ziyaret ettiği ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış'ın evinde yaşamına son vermişti. Ailesi, usulsüzlük nedeniyle müdire tarafından mobbinge uğradığı iddia edilen Merve Kaçmış’ın intiharını yargıya taşıyacağını belirtti.

Gaziantep Müzesi’nde 2 yıldır sözleşmeli olarak görev yapan Merve Kaçmış’ın, memleketi Diyarbakır’da 13 Ocak’ta 8’inci kattan atlayarak yaşamına son vermesi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Kaçmış’ın kendisine mobbing uygulanması ve işten atılma tehdidi nedeniyle girdiği bunalım sonucu yaşamına son verdiği iddia edilirken, ailesi Diyarbakır Barosu’ndan olayın yargıya taşınması için destek istedi. Diyarbakır Barosu Kadın Merkezinin de konuyu yargıya taşıyacağı öğrenildi.

Merve Kaçmış’ın ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış, yaşanan bu olaydan ötürü öfkeli ve üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Öncelikle genç bir kızı intihara kadar sürükleyecek baskıyı yapan müze müdiresinin soruşturmanın selameti açısından bir an önce açığa alınması gerektiğine inanıyoruz. Başka canların yanmaması için bu olayın üzerine gitmek istiyoruz” dedi.

"MÜZE MÜDİRESİNİN MOBBİNGİNE UĞRADI"

Tarafsız haber ajansının haberine göre, Merve Kaçmış’ın başka bir göreve atanan bir Arkeologun üzerine zimmetli olan tarihi eserlerin eksik ve bazılarınında envantere kayıtlı olmaması nedeniyle üzerine zimmet almak istememesi nedeniyle müze müdiresinin mobbingine uğradığı ileri sürüldü. Hafta sonu izni için memleketi Diyarbakır’a gelen Kaçmış’ı, müze müdiresi E.Ö.’ün aradığı ve bir an önce dönüp zimmet ile ilgili raporu imzalamasını istediği, Kaçmış’ın ise yeğeninin hastalık durumundan dolayı gelemeyeceğini ve rapor alacağını söylemesi üzerine bir kez daha müdirenin tehditlerine maruz kaldığı iddia edildi. Merve Kaçmış’ın yaşamına son vermeden öncede yaşadıkları ile ilgili bir mektup kaleme aldığı ve mektubun ailesi tarafından polise teslim edildiği öğrenildi.

"SORUMLULARI İNTİHAR MEKTUBUNDA AÇIKLADI"

Yaşamına son veren Merve Kaçmış’ın ağabeyi Ömer Ozan Kaçmış ise kardeşi Merve Kaçmış’ın iki yıldan beri Gaziantep Müze ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde arkeolog olarak görev yaptığını, 6-7 ay önce müzede çalışan bir memurun başka bir kuruma gönderilmesi sonucunda o memurun üzerindeki tarihi eserlerin devredilmesine ilişkin çalışmalar sırasında 150-200 adet eksik tarihi eserin olduğu ortaya çıktığını söyledi. Kardeşine müzede kayıp olan eserleri usulsüz bir şekilde üzerine geçirmesi konusunda müze müdiresi tarafından baskı yapılmaya başlandığını söyleyen ağabey Kaçmış, “Kardeşimin usulsüz olan bu durumu kabul etmemesi nedeniyle üzerindeki baskı ve mobbing giderek artmıştır.

Bunun sonucunda kardeşim 13 Ocak’ta izin için geldiği Diyarbakır’da intihar etmiş ve arkasında iş yerindeki baskılar yapan sorumluları tek tek gösteren bir intihar mektubu bırakmıştır. Konuya ilişkin savcılık yetkililerine gerekli bilgiler verilmiş olup soruşturma süreci başlatılmıştır. Yaşanan bu olaydan ötürü öfkeli ve üzüntü duymaktayız. Öncelikle genç bir kızı intihara kadar sürükleyecek baskıyı yapan müze müdiresinin soruşturmanın selameti açısından biran önce açığa alınması gerektiğine inanıyoruz. Başka canların yanmaması için bu olayın üzerine gitmek istiyoruz” diye ekledi.

İlgili Haberler