Merve Kavakçı’nın Kızı Başdanışman oldu

Merve Kavakçı’nın Kızı Başdanışman oldu
1999’da TBMM’de yaşanan başörtüsü kriziyle tanınan ve şu anda Kuala Lumpur Büyükelçisi görevinde bulunan Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı oldu.

Devletin bazı kurumlarına atama yapılmasına ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan'ın imzası ile alınan kararlara göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıklarına Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12 ve 13'üncü maddeleri gereğince Ahmet Minder, Muhammet Mücahit Küçükyılmaz, Mariam Kavakcı ve Serkan Taranoğlu atandı. Bu atamalarda göze en çok çarpan isimlerin başında ise Mariam Kavakçı geldi.

Kavakçı, 1999’da TBMM’de yaşanan başörtüsü krizi sırasında tanınan ve bir süre önce Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı’nın kızı... Kavakçı’nın araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunduğu ve 2017 yılında, Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde yüksek lisans yaptığı belirtiliyor.

ATANAN DİĞER İSİMLER

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlıkları, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıları, Diyanet İşleri, Strateji ve Bütçe Başkanlıkları ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Adli Tıp Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine Abdullah Kahraman atanırken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeliklerine Fatin Rüştü Karakaş ile Fatih Sultan Mehmet Yıldırım getirildi. Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına Halit Küçükünal ve Bahtiyar Sazlık'ın atanması uygun görüldü.

İlgili Haberler