Metin Feyzioğlu, Yunanistan'ın sınırdaki tutumunu AİHM'e götüreceğiz

Metin Feyzioğlu, Yunanistan'ın sınırdaki tutumunu AİHM'e götüreceğiz
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yunanistan'ın sınırdan geçmek isteyen sığınmacılara uyguladığı şiddeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceklerini ifade etti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, sınırdaki göçmen hareketliliğini ve Yunanistan’ın göçmenlere karşı uyguladığı insanlık dışı tavrı incelemek üzere geldiği Edirne’de, Edirne Barosu'nu ziyaret etti.

Ziyaret sırasında meslekte 40'ıncı, 50'nci ve 60'ıncı yıllarını dolduran avukatlara plaket veren Feyzioğlu, Türkiye’nin göçmenler konusunda istiap hakkını doldurduğunu, fazlasını kaldıramayacak duruma geldiğini söyledi.

Feyzioğlu, "Sivil, silahsız, masum, vatansız kalmış insanları haşlayan, eziyet eden, öldürmeye teşebbüs eden memurları hakkında kılını kıpırdatıyor mu, bir görsün. Bir de tabi yapacağımız iş; doğrudan Yunan adli mercilerine ulaşma engeli de bize çıkarılacağı için, doğrudan doğruya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne işi götüreceğiz ve Yunanistan'ın insan hakları ihlallerini orada belgeleyerek, tek tek başvurucular lehine davalar açacağız. Eğer AİHM, insan haklarını koruyan bir üst mahkemeyse zaten bu delillerle kaçabileceği, veya topu taca atabileceği bir ihtimal yok. Yani biz işi hükümetlerin siyasetinden çıkartıp, mahkemelerin objektifliğine emanet etmek istiyoruz. Yunanistan'la ilgili umudum zayıftır ama AİHM'de başaracağımızı düşünüyorum" dedi.