Metin Feyzioğlu'ndan Andımız açıklaması

Metin Feyzioğlu'ndan Andımız açıklaması
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Andımız tartışmalarına ilişkin, "Eğitimini özel burslarla, özel yerlerde yurt dışında alanlar, Türkiye'yi nasıl ayrıştırırız diye düşünerek, açılım sürecinde Andımızın da kaldırılmasını gündeme getirdiler" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Kayseri Barosu'nun düzenlediği 'Meslekte Vefa'  etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Feyzioğlu, Andımız tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, "Andımıza karşı çıkmak yerine sahiplenmek gerekir. Andımızla ilgili Doğu ve Güney Doğu'da yaşayan vatandaşlarımızın ya da farklı etnik yapıdaki vatandaşlarımızın andımızla ilgili sıkıntısı yoktu"  ifadelerini kullandı.

Andımız tartışmalarını yapanların yurt dışında eğitim gördüklerini de iddia eden Feyzioğlu, "Eğitimini özel burslarla, özel yerlerde yurt dışında alan bir takım sosyolog ve bilim insanları Türkiye'yi nasıl ayrıştırırız diye düşünerek,  açılım sürecinde andımızın da kaldırılmasını gündeme getirdiler.

Bütün ırkları millet çatısında birleştirecek tabire ihtiyaç var. O da Türk milleti.Türkiye'de tek bir millet vardır o da Türk milletidir. Andımıza karşı çıkmanın doğru olmadığı kanaatindeyim.  Andımız kararı ne bir zafer ne de hezimettir.  Ama, kamu yararını gözeten bir karar olduğunu hepimiz göreceğiz. Çünkü andımızın kaldırılmasına ilişkin idari işlemin, Türk milletinin bağını zayıflattığı için kamu yararından yoksun olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler