Metin Feyzioğlu’ndan ‘vatan haini’ tepkisi

Metin Feyzioğlu’ndan ‘vatan haini’ tepkisi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, toplumu ilgilendiren her yargısal konuda birilerinin tribünlere çıkarak amigoluk yaptığını belirterek, “Eğer hukukun bir tarafıysanız, siyasi bir taraf tutmayı reddediyorsanız da iki taraf birbirine 'vatan haini' diye sesleniyor.” ifadesini kullandı.

Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yargı reformuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, bir otelde gerçekleştirilen Karadeniz 18'inci Genişletilmiş Baro Başkanları Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yargıdaki reform paketinin olumlu yansımaları olduğunu söyledi.

Yargıya güvenin arzu ettikleri seviyenin çok altında olduğuna dikkati çeken Metin Feyzioğlu, bunun iki çözümü bulunduğunu, ancak birlikte uygulanması gereken konular da olduğunu dile getirdi.

Feyzioğlu, çözümlerden birinin sisteme ilişkin değişiklikler yapılması olduğunu anlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Günü geldiğinde, ki bize göre gelmiştir, HSK'nın yapısının Meclis'te uzlaşarak, çoğulcu katılımcı bir anlayışla ve tam demokratik bir şekilde anayasa değişikliği yoluyla çözülmesi, bu bizim önerimiz. Neden? Çünkü toplumu ilgilendiren hemen her yargısal konuda birileri tribünlere çıkıyor ve tribünlerde amigoluk yapıyor. Eğer hukukun bir tarafıysanız, siyasi bir taraf tutmayı reddediyorsanız da iki taraf birbirine 'vatan haini' diye sesleniyor. Oysa vatan hainliği gibi suçlamalar, çok ağır suçlamalar."

Yargının, FETÖ ile kendi içindeki FETÖ yapılanmalarıyla en etkili mücadele eden güçlerin başında olduğunu bildiğini, gördüğünü dile getiren TBB Başkanı Feyzioğlu, "Fedakarca çalıştılar, ne zaman yargı tam anlamıyla temizlenmiştir desek de artık bence zamanı gelmiştir, bu sistem değişikliğini yapalım." diye konuştu.