Metin Uca’nın cenaze programı belli oldu

Metin Uca’nın cenaze programı belli oldu
Gece yarısı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Metin Uca (62) için yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek. Duayen sunucu pazar günü Ankara'da kılınacak öğle namazına müteakiben son yolculuğuna uğurlanacak.

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından İstanbul'da tedavi altına alınmıştı.

metin-uca-pazar-gunu-ankara-da-son-yolculuguna-16541295-5008-m.jpg

Yoğun bakımda tedavisi süren Uca saat 01.30 sıralarında hayatını kaybetti. Uca yarın İstanbul'da yapılacak törenin ardından pazar günü Ankara'da defnedilecek.

6556f0f3470a9b360496c0fd.jpg

ZİNCİRLİKUYU MORGU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Uca'nın cenazesi sabah saatlerinde Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Otopsi işlemi tamamlanan Metin Uca'nın cenazesi avukatı ve yakınına teslim edildi. Metin Uca'nın cenazesi Zincirlikuyu Morgu'na götürüldü.

metin-uca-pazar-gunu-ankara-da-son-yolculuguna-16541295-6167-m.jpg

PAZAR GÜNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Instagram hesabından Uca'nın cenaze töreni hakkında bilgi veren menajeri Kübra Kalem Baykara, "Acı kaybımız Metin Uca cumartesi günü saat 11.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek veda töreni ile son yolculuğuna uğurlanacaktır. Cenazemiz ise pazar günü öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecektir" dedi.

metin-uca-pazar-gunu-ankara-da-son-yolculuguna-16541296-5298-m.jpg

METİN UCA KİMDİR?

1961 yılında Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da geçirdi.

metin-uca-pazar-gunu-ankara-da-son-yolculuguna-16541295-5926-m.jpg

İlk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Uca, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimi aldı. Van Erciş’te askerliğini tankçı asteğmen olarak yapan Uca, 1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başladı. Çok sayıda gazetecilik ve televizyonculuk ödülünün sahibidir. 1999 – 2000 yıllarında TRT’ de televizyoncu olarak çalışmaya başladı ve kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak görev yaptı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak çalıştı.

metin-uca-pazar-gunu-ankara-da-son-yolculuguna-16541295-4161-m.jpg

1999 yılından itibaren kendi özgün sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri ile İstanbul’da çalışmaya başladı. Geniş toplumsal kesimlerin sevdiği programlara sunucu, yapımcı olarak imza attı. 1999-2003 yılları arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sundu. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer alan Uca, Maydanoz, Büyüklere Masallar, Pişti isimli stüdyo programlarıyla da Show TV, ATV ve Star TV gibi kanallarda çalışmalarını sürdürdü.

Metin Uca’nın, Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam, Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz, Her Book’a Maydanoz kitapları toplam 300 bine ulaşan satış rakamıyla yaşadığımız günlere neşeli bir bakış ortaya koymaktadır.

Bekar olan Metin Uca'nın çocuğu da bulunmuyor.

İlgili Haberler