Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye bu ağır yükü tek başına taşıyamaz

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye bu ağır yükü tek başına taşıyamaz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman basınına yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın sığınmacılara uyguladığı şiddete sert tepki göstererek, “Sığınmacılar, bize gelmesin Türkiye onlarla ilgilensin demek sorumsuzluktur ve bunu artık kabul etmiyoruz. Ülkemiz yüklendiği bu ağır yükü tek başına taşıyamaz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman Bild gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Türkiye-Yunanistan sınırında sığınmacılara uyguladığı şiddete tepki gösterdi. Yunanistan’ın Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası hukuku askıya aldığını belirten Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği üyesi Yunanistan uluslararası hukuku ve AB hukukunu askıya alıyor. Sınırlarına sığınan mültecilere karada ve denizde ateş ediyor ve insanlık dışı bir şekilde hareket ediyor; botlarını batırıyor, göz yaşartıcı bombalarla saldırıyor. 3 kişiyi öldürdü ve başkalarını yaraladı” dedi.

“TÜRKİYE ONLARLA İLGİLENSİN DEMEK SORUMSUZLUKTUR”

Sığınmacı yükünü Türkiye’nin tek başına taşıyamayacağını belirten Çavuşoğlu, “Sığınmacılar bize gelmesin Türkiye onlarla ilgilensin demek sorumsuzluktur ve bunu artık kabul etmiyoruz. Ülkemiz yüklendiği bu ağır yükü tek başına taşıyamaz. Bunu ifadeyi bir tehdit, şantaj veya siyasi manevra olarak görmek dürüst değildir. Biz ülkemizdeki 4 milyon insana gerekli korumayı ve desteği veriyoruz. Biz geri göndermeme ilkesine uyuyoruz. Sığınmacı politikamızda bir değişiklik yok. Diğer taraftan güvenliği ülkeye gitmek isteyen sığınmacıları durdurmak zorunda değiliz” şeklinde konuştu